256

Latest post of the previous page:

Leszek Pipka pisze:Andrew Vachss?
Już dawno chciałem Ci dać plusa właśnie za niego.
I pytam Cię forum jak mam nie kochać Leszka?
Tak, Andrew Vachss.
Idę powiedzieć Żonie, że kocham kogoś równie bardzo, choć na innym poziomie ;)

Natasza ma B.
Leszek ma A (wielki szacunek, myślałem że tego nikt nie zna).

Pozdrowienia,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

257
Pan Zagadkowy napisał literacką miazgę. Ale przecież szukając dobrze diamencik się znajdzie.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

258
Łoj. Znowu dorapa kąśliwie skomentuje.

Akurat trafiłeś. Bo dla mnie postać fascynująca i pisanie, co mnie kiedyś rozwaliło.
Można obejrzeć na jutubie wywiad.

Natasza, możesz huknąć, proszę?
Bo ja się muszę przemieścić.
A w rękawie pusto.

259
Natasza pisze:Pan Zagadkowy napisał literacką miazgę. Ale przecież szukając dobrze diamencik się znajdzie.
Andrzejewski. W popiele.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

260
Leszek - Bo ja wiem... To wasza piaskownica i zabawki. ;)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

261
Thana - Miazga Twoja :D

Leszek, w co ja mam Cię huknąć?
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

262
Masz huknąć za niego, bo on się musi przemieścić, a z rękawa to ni chuchu...
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

263
Od dawien dawna ludzie czytający i wielbiący tych samych Autorów odczuwali pewną bliskość emocjonalną.
Pewne niepisane porozumienie umysłów.
To jest serio.
A z Żoną żartowałem ;)

G.

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

265
Natasza:

Raczej, na pewno, sądząc po wszelkich dostępnych danych, nie jesteś :)

Chodziło tylko o pewne wyjaśnienie słów napisanych.

Czekam na zagadkę.

G.

266
Moja juz poszła. W drebiezgi, znaczy na miazgę. Thana wyłowiła diament.

267
Czyli teraz Thana strzela w nas zagadką?

G.

268
Oto moja zagadka:

Pochodzi z miejsca pomiędzy. Czarna w Czarnym. Światy buduje z fragmentów.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.

269
Oho, to Thana strzeliła.

Jarek G.?.

G.

270
Nie, nie Jarek. On rzeczywiście nie jest nią. :)

271
Olga Tokarczuk.
Pewnie nie ona, ale chciałam jej nazwisko wymienić w zagadkach literackich

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”