287
Mówiłam, że łatwe?

To fantasy, którego przeczytałam kilka i pół tomu (jeden tom wypadł za burtę w połowie lektury, więc nie wiem co dalej). Nie było niczego innego na rejsie :D
I naprawdę uważam że to d o k ł a d n i e ten sam sort, co Harry. Cuda wianki :D
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

288
Ja przeczytałem w gimbazie wszystko i jestem tym do dzisiaj przerażony. :P Ale pierwszy tom ze związkiem sadomaso był całkiem spoko. Potem równia pochyła aż do piątego, który jest ewidentnie najlepszy w serii i jest de facto zjadliwą satyrą polityczną na komunizm. No i jest w nim Nicci, czyli jedna z najlepszych postaci w fantasy jakie widziałem ;)

Moja zagadka:

Po całym życiu tłumaczenia cudzych książek postanowił z ciekawości napisać własną, która zebrała prawie całą pulę nagród i sprzedała się w tysiącach egzemplarzy. Dla ułatwienia dodam, że głównym bohaterem książki jest Superman w wydaniu PRL. ;)
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

289
A ich jest dwóch (autorów), choć jest jeden napisany?

[ Dodano: Sob 24 Sie, 2013 ]
Ale z uwagi na tłumaczenia - stawiam na Joe Alexa
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

293
to nie wiem.
nic więcej nie czytałam ;)
a strzelałam trzy razy i wyczerpałam limit.

297
Vautrin :)

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

300
Parandowski pisał, że w życiu miał zaledwie jedną kochankę, natomiast badacze literatury, sugerując się jego wybitną znajomością kobiecej psychiki, wychodzili z przypuszczeniami, że miał tych kochanek całe mnóstwo. Gdzie indziej jednak piszą, że używał jak popadło. Wszedł podobno w wiele słynnych aktorek tamtej epoki. Pod koniec życia przetransformował się w bigota i obiecał nie pisać, ale przyrzeczenie to ostatecznie złamał.

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”