Chyba najtrudniej zacząć. Jestem trochę zmęczony, nie przepadam za mówieniem o sobie, a wypadałoby zrobić dobre wrażenie. Spróbujmy...:
Mam 19 lat i jestem świeżo po maturze; piękny czas pełen wyborów i perspektyw. Piszę od jakiegoś roku i nie ukrywam, że chciałbym coś w tym osiągnąć. I nie tylko w tym. Trochę śpiewam, trochę gram i trochę rysuję, i trochę chciałbym żyć trochę inaczej, ale nie dlatego, że śpieszy mi się do bycia oryginalnym. Tak sobie dojrzewam, czas ucieka, a wszyscy dokoła każą mi przestać być dzieckiem i jakby tego było mało, okazuję się, że żeby przeżyć w tym świecie, nie wystarczy być młodym i ambitnym, i, co by nie było, dobrym człowiekiem, kochającym i doceniającym to co ma; trzeba zarabiać pieniążki poświęcając na to połowę swojego życia. Pomyślałem, że skoro tak to może spróbuję je zarabiać w taki sposób, w jaki i tak chcę żyć. Dlatego tu jestem.
Cześć wam.
2
Dobry wieczór
Na jakie tematy pisujesz?

"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett
Double-Edged (S)words
Double-Edged (S)words
5
Cześć.
Psychologia i realizm magiczny w wykonaniu mężczyzny! To może być Coś! Czekam z niecierpliwością wręcz ogromną.
Psychologia i realizm magiczny w wykonaniu mężczyzny! To może być Coś! Czekam z niecierpliwością wręcz ogromną.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka