421

Latest post of the previous page:

Rej?

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

422
Nie -
Nasz bohater do Turcji w czas niespokojny posłował.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

425
następna podpowiedź miała być o Nadobnej Pakwalinie
Sep - staropolska - bdb. :)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

426
Wcale nieprawda, bo miernie. :mrgreen:

Jedną armię spławił, drugą porzucił, do trzeciej wdarł się prawie siłą i napisał o tym wszystkim książkę, którą bardzo lubili blondyni.
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

428
No chyba nie. xD

Podpowiedź: jego największe i de facto jedyne dzieło wydała pośmiertnie żona. On sam zmarł mniej-więcej w okresie, kiedy Mickiewicz bardzo płakał.
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

429
Haaaa! Mam Cię, Sep! W Wiki sobie tylko sprawdziłem. Teutońscy blondyni wydali Cię na torturach. I Mickiewicz też śpiewał, chociaż przez łzy. Żesz, jaki jestem inteligentny :-P
Carl von Clausewitz

430
zaiste pocieszająca zagadka, zgadłbym dopiero gdyby w podpowiedzi było zawarte, że w ostatnich dniach wojny Adolf Hitler ogłosił alarm jego imienia

432
Dzienx :-)

Wątek militarny w zagadkach ładnie się rozwija, to ja też coś poniekąd wojskowego.

Zagadka:

Jeszcze jeden żołnierz i też troszkę szczególny co do rodzaju. Coś tam wykładał, coś tam dziennikarzył.

Cierpiał na bardzo skomplikowane w nazwie schorzenie i opisał swoje z nim długoletnie pożycie. Być może z tego powodu – choć napisał jeszcze kilka książek – naprawdę ma na swoim koncie tylko jedną PRAWDZIWĄ. Skończone arcydzieło, mimo podejrzeń o plagiat.

Resztę twórczości można trzymać na gwoździu w sławojce, jako podręczną rezerwę na wypadek apokalipsy.

Otarł się o millenijnego robaka.

[ Dodano: Nie 01 Wrz, 2013 ]
O, Sepowi emotka wskoczyła :-o

435
Co to jest "millenijny robak"? Bo mi mózg się nicuje :D
A Szołochow pasuje (jeżeli nie liczyć robaka)

436
A wygugluj se! :-)

I odwal się od Szołochowa!

I właściwie (bo sprawdziłem) to on jest albo millennijny, albo milenijny. Tak, jak napisałem jest do.... :-(

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”