436

Latest post of the previous page:

A wygugluj se! :-)

[ Dodano: Nie 01 Wrz, 2013 ]
I odwal się od Szołochowa!

[ Dodano: Nie 01 Wrz, 2013 ]
I właściwie (bo sprawdziłem) to on jest albo millennijny, albo milenijny. Tak, jak napisałem jest do.... :-(

437
Leszek Pipka pisze:I odwal się od Szołochowa!
Odwalam się. :D
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

438
J.Heller.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

440
A widzisz, Natasza? Chłopaki od razu wiedzieli, jak się zalewa robaka :-) Brawo!

Sep zaszczytne drugie :-P miejsce.

God, teraz Ty.
PS. Podzielasz pogląd, że mistrzunio?

441
Kurczek! Paragrafem we mnie? I robalami, których się brzydzę w każdej postaci? Ja wam pokażę! Niech no ino zgadnę :D
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

442
Kontynuując wątek militarny.
Postać swojego flagowego bohatera, oparł na własnych doświadczeniach wojennych.
Mówił w pewnym pięknym języku. Jak Sean Connery.
Miał pociąg do alkoholu na pewnym etapie twórczości (kto nie ma?).
Zmarł w mieście które pobłogosławił pewien lew.
Henryk zresztą.

Pozdrowienia,

G.

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

445
Oczywiście Leszku.

Twoja kolej.

Pozdrowienia,

G.

P.S.

Heller mistrzunio bez dwóch zdań.

446
Saluto, God.

Pożegnamy teraz kompleks zbrojeniowo-militarystyczny. Tera bedzie uduchowione :-P może Panie przyńdo?

Zagadka:

Nataszy się nie podobała fajka, chciała cygara, no to niech ma. Pochodzenie koleś miał ciekawe, można by dziś powiedzieć: spotkanie na szczycie Wschód – Zachód. A ojczyznę miał zupełnie gdzie indziej Zresztą że długowieczny był mocno, jeździł sobie to tu, to tam, ale najchętniej dupa ryża. Zainteresowań miał kilka (jedno bardzo egzotyczne) i stąd mu się wzięło pisanie. Rach-ciach i został prekursorem na tym polu, znaczy pisarskim właśnie. Miał absolutnie dyskwalifikującą wadę ustrojową i prezydent za nim nie przepadał. Z wzajemnością zresztą. Co spowodowało, że – patrząc na biografię co nieco skrótowo - koleś na starość został funkcjonariuszem. Niestety. Ale pisać to -jak na złość - umiał.

447
Eksplozja w katedrze mu nie straszna?

[ Dodano: Pon 02 Wrz, 2013 ]
Historia całej Ameryki nie jest niczym innym jak kroniką rzeczywistości cudownej.
Alejo Carpentier y Valmont

448
A nie mówiłem?
Pańcia :-) przyjszła.
Natasza, w klasykach i takich współczesnych klasykach jesteś nie do zagięcia.
Oczywiście.
Alejandro (Alejo) Carpentier.
Gratki.
No to siup, zmiana...tego tam. I w ogóle.

449
Dzięki. :D

HMSa Ulissesa tyż czytałam, nie zdążyłam wpaść i "zgaść", a za to przygotowuję zagadkę, którą Was zagnę. Absolutnie męska klasyka.

[ Dodano: Pon 02 Wrz, 2013 ]
Ma zdjęcie z Dönitzem, który ściska mu dłoń. Napisał jedną z najważniejszych w literaturze opowieści o II wojnie światowej na morzu. Absolutny kanon. Ale to nie mój Zagadkowy :P
On skończył prawo w Trinity College, Cambridge i pływał nad nie pod.

450
Jonatan Swift.

G.

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”