Cześć!
Nie lubię witać się ani żegnać . Chcę mieć to już za sobą, gdyż śledzę to forum od jakiegoś czasu, a konto założyłem kilka dni temu. Na wery trafiłem przypadkowo. Zdążyłem już poprzeglądać wiele wątków i trochę poznać wasz charakter oraz podejście do pisania. Nie ukrywam, zainteresowaliście mnie.
Jestem dosyć młody. Zauważyłem tutaj wiele osób w podobnym wieku. Powiedzmy, że lubię uprawiać sport, oglądać filmy i późno chodzić spać. Pisać mogę niemal o wszystkim. Chyba nie przekonam się do fantastyki. Nigdy nie chciałbym, aby ktoś łączył stworzonych bohaterów ze mną. Zdecydowanie oddzielam realny świat od tego spod mojej klawiatury. Moja wyobraźnia jest ogromna i to jest dla mnie piękne. (Lubię gubić przecinki!)
Teraz to, czego nie lubię. Denerwują mnie „pseudointeligenckie” wywody. Dyskusje powinny być swobodne i bez niepotrzebnych, naukowych słówek. Owszem, czasami nie da się czegoś przedstawić inaczej, ale też nie należy zapominać, że posty na forum to nie definicje z encyklopedii.
Jestem chętny do rozmów, więc mam nadzieję, że w jakiś sposób wzbogacę Wasze forum i czegoś się od siebie nauczymy.
okonic
2
Hej!
A jeśli komuś właśnie tak "pseudointeligentnie" myśli się swobodniej? Jeśli czuje, że ma zawiłe myśli i trudne zdania ułatwiają mu zbliżenie się do Sensu?
Czy powyższe zdania są "pseudointeligenckie"?
Zapraszam, zapraszam. Baw się dobrze.
Ps. To, co na pierwszy rzut oka jest pseudointeligencją, może w rzeczywistości kryć jakąś małą prawdę, przeznaczoną tylko dla Ciebie.
To my mamy jakieś homogeniczne podejście do pisania? I charakter?trochę poznać wasz charakter oraz podejście do pisania.
To mnie zaciekawiło. Nie przypominam sobie, żeby dużo tutaj się cytowało encyklopedii. Więc zakładam, że tak naprawdę chodzi Ci o coś innego. O sposób mówienia. Trochę wyniosły, trochę wiedzący, trochę zawiły.Teraz to, czego nie lubię. Denerwują mnie „pseudointeligenckie” wywody. Dyskusje powinny być swobodne i bez niepotrzebnych, naukowych słówek. Owszem, czasami nie da się czegoś przedstawić inaczej, ale też nie należy zapominać, że posty na forum to nie definicje z encyklopedii.
A jeśli komuś właśnie tak "pseudointeligentnie" myśli się swobodniej? Jeśli czuje, że ma zawiłe myśli i trudne zdania ułatwiają mu zbliżenie się do Sensu?
Czy powyższe zdania są "pseudointeligenckie"?

Zapraszam, zapraszam. Baw się dobrze.
Ps. To, co na pierwszy rzut oka jest pseudointeligencją, może w rzeczywistości kryć jakąś małą prawdę, przeznaczoną tylko dla Ciebie.
www.huble.pl - planszówki w klimacie zen!
3
Kolega chciał chyba powiedzieć, że lubi, gdy coś się powie najprościej jak to możliwe 
Dzień dobry, okonic

Dzień dobry, okonic

"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett
Double-Edged (S)words
Double-Edged (S)words
4
Powitać 
Na wstępie ostrzegam, że tekst do działu "Tu wrzuć..." można wsadzić po 30 dniach od rejestracji. Nowi często się nadziewają na blokady.
Jeśli ktoś jest pseudointeligentem, to takie wywody będą u niego normą. To nie będą definicje z encyklopedii, lecz jego autentyczne słownictwo.
W zasadzie też nie przepadam za ludźmi, którym się wydaje, że jak użyją masy niezrozumiałych słów, to staną się od tego mądrzejsi. Język powinien być dostosowany do rozmówcy.
Lubisz gubić przecinki? Jeśli stać Cię na to, by wyłożyć 90 zł za 40 tysięcy znaków (wg oficjalnego cennika; mogą być tańsze oferty), to możesz sobie na to pozwolić.
Staranność powitalnego posta jest obiecująca, czekam na pierwszy tekst.
Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Na wstępie ostrzegam, że tekst do działu "Tu wrzuć..." można wsadzić po 30 dniach od rejestracji. Nowi często się nadziewają na blokady.
Jeśli ktoś jest pseudointeligentem, to takie wywody będą u niego normą. To nie będą definicje z encyklopedii, lecz jego autentyczne słownictwo.
W zasadzie też nie przepadam za ludźmi, którym się wydaje, że jak użyją masy niezrozumiałych słów, to staną się od tego mądrzejsi. Język powinien być dostosowany do rozmówcy.
Lubisz gubić przecinki? Jeśli stać Cię na to, by wyłożyć 90 zł za 40 tysięcy znaków (wg oficjalnego cennika; mogą być tańsze oferty), to możesz sobie na to pozwolić.
Staranność powitalnego posta jest obiecująca, czekam na pierwszy tekst.
Pozdrawiam i powodzenia życzę.
„Racja jest jak dupa - każdy ma swoją” - Józef Piłsudski
„Jest ktoś dwa razy głupszy od Ciebie, kto zarabia dwa razy więcej hajsu niż Ty, bo jest zbyt głupi, żeby w siebie wątpić”.
https://internetoweportfolio.pl
https://kasia-gotuje.pl
https://wybierz-ubezpieczenie.pl
https://dbest-content.com
„Jest ktoś dwa razy głupszy od Ciebie, kto zarabia dwa razy więcej hajsu niż Ty, bo jest zbyt głupi, żeby w siebie wątpić”.
https://internetoweportfolio.pl
https://kasia-gotuje.pl
https://wybierz-ubezpieczenie.pl
https://dbest-content.com
5
Zgadza się.Ps. To, co na pierwszy rzut oka jest pseudointeligencją, może w rzeczywistości kryć jakąś małą prawdę, przeznaczoną tylko dla Ciebie.
Wiecie, ja mogę pisać bardzo prosto, ale też potrafię gmatwać.
Wszystko to, co napisałem w pierwszym poście mogło się wydać nie wiem jak poważne, bo nie użyłem żadnej emotikonki.

Chyba dodam to do pierwszej wypowiedzi.Kolega chciał chyba powiedzieć, że lubi, gdy coś się powie najprościej jak to możliwe

Postaram się dostosować do Waszego stylu na tym forum.
Jeszcze przed założeniem konta, wstępnie zapoznałem się z regulaminem. Postaram się nie podpaść na samym początku. Może dlatego pierwszy post wysłałem w takiej formie. (bez emotek np.)Na wstępie ostrzegam, że tekst do działu "Tu wrzuć..." można wsadzić po 30 dniach od rejestracji. Nowi często się nadziewają na blokady.
6
Ej, ale moje pytania były poważneokonic pisze:Wszystko to, co napisałem w pierwszym poście mogło się wydać nie wiem jak poważne, bo nie użyłem żadnej emotikonki.

A, rozumiem.okonic pisze:Kolega chciał chyba powiedzieć, że lubi, gdy coś się powie najprościej jak to możliwe![]()
Nieraz "najprościej jak to możliwe" leży baardzo daleko od "prosto". A nieraz nie.
A skąd taki minimalizm? W końcu literatura prawie nigdy nie opiera się na takim podejściu.
Ale o jakim stylu mówisz?Postaram się dostosować do Waszego stylu na tym forum.
Mnie ciekawią odpowiedzi na te pytania, inaczej bym nie pisał.
www.huble.pl - planszówki w klimacie zen!
7
Postaram się to jakoś zbiorczo przedstawić.
Pytałeś o charakter i podejście do pisania. Pisząc charakter, miałem na myśli to, jak podchodzicie do różnych kwestii, jakich głosów jest najwięcej. W jakiś sposób pomaga to wczuć się w ogólne nastroje. Jeśli chodzi o podejście, to był na forum taki wątek, gdzie niektórzy odpowiadali na pytanie: czym jest dla nich pisanie. (lub coś zbliżonego)
Wiadomo, że każdy podchodzi do tego nieco inaczej i właśnie to jest interesujące.
Dalej.

Pytałeś o charakter i podejście do pisania. Pisząc charakter, miałem na myśli to, jak podchodzicie do różnych kwestii, jakich głosów jest najwięcej. W jakiś sposób pomaga to wczuć się w ogólne nastroje. Jeśli chodzi o podejście, to był na forum taki wątek, gdzie niektórzy odpowiadali na pytanie: czym jest dla nich pisanie. (lub coś zbliżonego)
Wiadomo, że każdy podchodzi do tego nieco inaczej i właśnie to jest interesujące.
Dalej.
Można wyczuć, gdy ktoś usiłuje prostą odpowiedź, zamienić w sztucznie ubarwiony potok słów. Dodatkowo wplątuje w to naukowe słówka. Napisałem, że tego nie lubię, ale nikomu tego nie odbieram. Niektórym się czasami wydaje, że post jest fragmentem ich dzieła. Myślę, że tak kwieciście nie wypowiadają się na co dzień, a może się mylę? Sztuczność - słowo klucz.A jeśli komuś właśnie tak "pseudointeligentnie" myśli się swobodniej? Jeśli czuje, że ma zawiłe myśli i trudne zdania ułatwiają mu zbliżenie się do Sensu?
Teraz mi już nie zadasz takiego pytania. Jestem pewien, że już wiesz o co mi chodziło.Czy powyższe zdania są "pseudointeligenckie"?

Podoba mi się kultura i wymiana zdań na wysokim poziomie. Już wspominałem, że kilkanaście wątków udało mi się prześledzić w całości. Pojawiały się jakieś lekkie docinki i szyderstwa, ale to też jest potrzebne.Postaram się dostosować do Waszego stylu na tym forum.