466

Latest post of the previous page:

Tak jest :)
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

467
Przepraszam z zwłokę.

Gdyby żył, miałby 76 lat. To ważne! Że gdyby!
Partyzantka czasami to wybór.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

470
Nie było to specjalnie trudne, wystarczyło spojrzeć do antologii i zobaczyć kto się urodził w 1937 i czy pasuje partyzantka. :P

Moja zagadka nie zapisała się w literaturze, a w historii literatury i językoznawstwie, a i to tylko dlatego, że jej mąż wolał robić sobie dobrze sam, niż z nią. ;)
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

471
Tu jakąś zmową pachnie. Żeby nie powiedzieć inaczej. No bo jak, przecież partyzantów to były tysiące. A Sep to niby tak od razu się domyślił, co? W dziewięć minut? Napiszę doniesienie do Gospodyni :-P

[ Dodano: Pią 06 Wrz, 2013 ]
Natasza miała dać Myśliwskiego, widziałem. A Sep kombinuje z historią literatury. No ciekawe, kto zgadnie? :-)

472
Leeeeszkuuu! Nie pisz!
Powiem Ci na ucho, że Sep to snob z Krakowa. ;)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

474
Zaraz snob... Bystry chłopak, obyty, pelerynę ma i sutannę...
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

475
Głośno myślę: to językoznawstwo to podpucha, kalambur myślowy?

476
Absolutnie nie. ;)

W ramach podpowiedzi rzucę, że postać zasugerował mojej uwadze profesor na egzaminie ze staropolskiej. :P I to robi z zagadki bardzo trudnej stosunkowo łatwą.
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

477
Teresa Michałowska?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

478
Nie. ;)

[ Dodano: Pią 06 Wrz, 2013 ]
Żeby było sprawiedliwie:
[Dzisiaj 23:00] Natasza: Idę po Hernasa
[Dzisiaj 23:07] Sepryot: Nie powinienem chyba, ale Hernas to dobry wybór. :P
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”