Latest post of the previous page:
Witam."...Zatęsknił za formą, którą mógł się pochwalić w Wietnamie. "
To zdanie mówi więcej, niz mozna sobie przemyslec.Jednoznacznie określa, że bohater ma przeszkolenie wojskowe, a co za tym idzie stosuje techniki nabyte w wojsku. To po pierwsze, po drugie - GROM podałem jako przykład. Tego typu techniki stosują WSZYSTKIE jednostki, równiez amerykańskie.
Po trzecie ubranie typu Ghillie Suit RóWNIEż WYKONUJE SIę WłASNORęCZNIE.
Tu masz przykładowy link:
http://www.js2010.ovh.org/strona/index. ... &Itemid=83
Do literówek i interpunkcji nie mam zastrzeżeń.Sam dośc szybko pisze i zdarza mi się popełnic jakiś błąd.
Jestem poprostu zdania, że gdy sie zabiera za jakiś temat, nalezy wcześniej zagłębić się w niego, żeby pózniej pisać zgodnie z rzeczywistościa.Każdy obyty choć trochę w militariach czytelnik wytknąłby Ci te same błędy (ja siedze w tym temacie tylko 11 lat, więc niewiele narazie umiem)
W chwili obecnej jestem w trakcie pisania opowiadania po częsci kryminalnego.Zanim zabrałem sie do jego pisania, odbyłem kilka rozmów z policjantami, psychologami, straznikami więziennymi czy negocjatorem, żeby nie palnąc jakies głupoty.
W ksiązkach, podobnie jak w zyciu, najbardziej wyrazne są szczegóły i na nie zwraca się uwagę. Nam jako pisarzom (może to za duzo powiedziane - jako osobom piszącym) wydają się one nieistotne, ale czytelnik, zwłaszcza obyty w temacie, na nie zwróci przede wszystkim uwagę.
ni episze tu o całkowitym ich przestrzeganiu, ale o trzymaniu się poprostu rzeczywistości.
W tym wypadku, krótko mówiąc, nie odrobiłes zadania domowego.
Ale nie przejmuj się - każdemu to się zdarza.
Wkrótce, gdy znajdę więcej czasu,(pomiędzy pracą, rodzina a wymagającym hobby) poczytam inne Twoje opowiadania.
Sądze że miło się zaskoczę, bo masz talent i - co widac po opisach, zawartych choćby w powyższym opowiadaniu - dużą wyobraznię, pozwalającą na przelanie na papier wizji, stworzonych w Twoim umysle.
Z wykształcenia jestem plastykiem, więc poniekąd wiem o czym teraz piszę.
Pozdrawiam.
Black.