62
Z FB:

"Horyzonty Wyobraźni Pozdrawiam wszystkich pesymistów, z Piotrem Michalikiem na czele Problemy techniczne - choroby, braki dostępu do sieci, ciężkie grafiki w pracy, sprawy rodzinne, niedziałające panele i wiele wiele innych... Bijemy się w piersi, przepraszamy, będziemy pewnie przepraszać jeszcze nie raz, ale to niczego nie zmieni. Opcje były dwie - nie organizować w tym roku konkursu (co byłoby najlepszą opcją, teraz już wiemy) lub postarać się, żeby jednak doszedł do skutku, mimo nadciągających czarnych chmur. Spełnił się niestety najgorszy scenariusz, wszystko się posypało. Żałujemy, że nie odwołaliśmy imprezy w porę. Wyniki ukażą się wkrótce."

Nie wiem po co szantaż hasłem"lepiej było nie organizować" itd, skoro tak naprawdę wystarczyło wrzucić komentarz o przesunięciu terminu, tak by uczestnicy nie czuli się ignorowani. Komunikacja!
Czarna Gwardia
Potęga słowa - II tekst

63
Caroll, na ich obronę mogę powiedzieć, że ekipa łapie dopiero swoje szlify w prowadzeniu czegoś takiego. Z perspektywy czasu patrząc można powiedzieć, że to w jakimś stopniu moja wina. Ale wierzę, że wyciągną wnioski i więcej takich błędów nie popełnią. Lepsza jest nawet najmniejsza informacja niż jej brak zupełny.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

65
Weber pisze:Caroll, na ich obronę mogę powiedzieć, że ekipa łapie dopiero swoje szlify w prowadzeniu czegoś takiego.
Litości, przecież tu chodzi o zwykły wpis na FB. Skoro piszemy jakiś terminarz, publikujemy go na stronie i nie trzymamy się go, to choć słowo lub dwa się należy o ile się on zmienia. Pal licho dlaczego i o ile. Podobna dyskusja była w związku z konkursem NF.
Czarna Gwardia
Potęga słowa - II tekst

66
Ja mówię o słabej organizacji, czyli całokształcie, a Wy o jednym jej aspekcie. Nic to. Taki mój los dzisiaj, że się ze wszystkimi rozmijam w rozmowie.

67
Weber słaba organizacja to jedno. Nie znam zaplecza więc mogę oceniać po tym co widać. Nie było gali ok. Opóźnienie pierwszego etapu tydzień spoko. Za to w drugim etapie organizator już tylko funkcje koordynujące dla 20 tekstów i 6 oceniaczy. Czyli pododawać 120 ocen w excel-u i poustawiać według wielkości.

Czyli co nie wyrobili się oceniacze czy co się mogło stać, skoro pierwszy etap w miarę ogarnięto?
Wszechnica Szermiercza Zaprasza!!!

Pióro mocniejsze jest od miecza. Szczególnie pióro szabli.
:ulan:

68
Weber pisze:Ja mówię o słabej organizacji, czyli całokształcie, a Wy o jednym jej aspekcie.
Ja jakoś przyzwyczaiłam się do obsuwów w konkursach. Czytanie takiej liczby tekstów jest trudne do precyzyjnego zaplanowania, ok, rozumiem. Osobiście wkurza mnie najbardziej brak informacji lub informacje typu: już wkrótce będą jakieś informacje.
Czarna Gwardia
Potęga słowa - II tekst

69
Wiele rzeczy się mogło wydarzyć. Jak wspominam na jakich wariackich papierach organizowałem HW to aż się dziwię, że w ogóle wypaliły.
Gdybać można czemu tak się stało, ale myślę, że to powinni teraz zrobić organizatorzy.
A brak informacji to zabójstwo w każdej sferze życia.

71
TU KLIKNIJ - WYNIKI

"Oto oczekiwane przez wielu wyniki tegorocznej edycji Horyzontów Wyobraźni.

I miejsce – Barbara Zosiuk za opowiadanie „Wszystko, co kochasz”

II miejsce – Bożena Chojnacka za opowiadanie „Naprawiacz”

III miejsce – Magdalena Kubasiewicz za opowiadanie „Spalić wiedźmę”

Wyróżnienie – Grzegorz Piórkowski za opowiadanie „Tylko człowiek”

Nagroda specjalna Agnieszki Hałas – Bożena Chojnacka ”Naprawiacz”

Nagroda specjalna Magdaleny Zimniak – Dorota Dziedzic-Chojnacka ”Z boku, na rogu”

Serdecznie gratulujemy wszystkim nagrodzonym!

Jednocześnie chcielibyśmy podziękować autorowi opowiadania „Nagranie” Maciejowi Kaźmierczakowi za zachowanie fair play, czyli informację, że jego opowiadanie zdobyło nagrodę w innym konkursie literackim. Niestety, „Nagranie” zgodnie z regulaminem zostało zdyskwalifikowane, a jego miejsce zajęła „Zła podróż”. Spóźnione gratulacje dla 21. finalisty tegorocznej edycji.

Nagrody i dyplomy zostaną wysłane pocztą.

Jeszcze raz gratulujemy!"

Ja jak zwykle nie wiem - ktoś z naszych? :D

[ Dodano: Wto 17 Wrz, 2013 ]
Nareszcie skojarzyłam, skąd znam nazwisko Bożena Chojnacka! To autorka świetnego cyberpunkowego opowiadania

[ Dodano: Wto 17 Wrz, 2013 ]
Nareszcie skojarzyłam, skąd znam nazwisko Bożena Chojnacka! To autorka świetnego cyberpunkowego opowiadania Izumi!
Anna Nieznaj - Cyberdziadek
Nocą wszystkie koty są czarne
Gwiezdne wojny: Wróg publiczny

73
W zeszłym roku sami faceci, to w tym nadszedł czas na babeczki :) Dobrze, że nie wysłałam opowiadania, bo zjadłabym sobie chyba palce czekając na te nienadchodzące wyniki :D Gratuluję wszystkim!!!

74
Spająk jest chłopcem, przynajmniej tak wygląda z wierzchu.

[ Dodano: Sro 18 Wrz, 2013 ]
I ktoś mu na fejsie HW chciał zarzucić powielanie materiału, ale ruszyłam z kawalerią ahhehe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”