61

Latest post of the previous page:

Andrzej Pilipiuk pisze:Pewnego dnia o rafy rozbija się jacht przystojnego milionera
Prequel "Pięćdziesięciu twarzy Greya"? :D
„Przekupić można każdego. Tyle, że jedni cenią się bardziej, drudzy zaś mniej.”

62
Andrzej Pilipiuk pisze: Chcesz fabułę?

Na wyspie która jest rezerwatem przyrody (foki i inne takie) mieszka dziewczyna która szczerze nienawidzi mężczyzn i zamieszkała tam by nigdy z żadnym nie mieć kontaktu. Foki chorują ale dziewczyna nie wie jak je ratować. Kontakt z centralą kiepski w dodatku zepsuło się radio. Pewnego dnia o rafy rozbija się jacht przystojnego milionera... Milioner jest też weterynarzem specjalizującym się w leczeniu fok...
A potem sie okazuje, że foki chorowały bo zostały zarazone wirusem-mutantem, który przemienia je w krwożercze bestie. I Dziewczyna z Milionerem (przystojnym) ratują świat przed spiskiem rządu.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

63
ithilhin pisze:
Andrzej Pilipiuk pisze: Chcesz fabułę?

Na wyspie która jest rezerwatem przyrody (foki i inne takie) mieszka dziewczyna która szczerze nienawidzi mężczyzn i zamieszkała tam by nigdy z żadnym nie mieć kontaktu. Foki chorują ale dziewczyna nie wie jak je ratować. Kontakt z centralą kiepski w dodatku zepsuło się radio. Pewnego dnia o rafy rozbija się jacht przystojnego milionera... Milioner jest też weterynarzem specjalizującym się w leczeniu fok...
A potem sie okazuje, że foki chorowały bo zostały zarazone wirusem-mutantem, który przemienia je w krwożercze bestie. I Dziewczyna z Milionerem (przystojnym) ratują świat przed spiskiem rządu.
Potem Dziewczyna i Milioner zakochują się w sobie, Dziewczyna zachodzi w ciążę i z powodu choroby złapanej od fok rodzi długłowego fokoczłowieka mordercę który pożera ją i jej partnera, wszystkie foki, całą wyspę i wypija wodę z jeziora.

64
ravva pisze: tylko, zeby ten milioner był brunetem, oki?
to trzeba skorelować z kolorem włosów bohaterki - podobno w harlekinach to ważny szczegół - ta korelacja.

[ Dodano: Czw 26 Wrz, 2013 ]
giacomo9 pisze:
Andrzej Pilipiuk pisze:Pewnego dnia o rafy rozbija się jacht przystojnego milionera
Prequel "Pięćdziesięciu twarzy Greya"? :D
czemu nie? Proponuję tytuł "49 fok Greya" ;)

LubieCię pisze: Potem Dziewczyna i Milioner zakochują się w sobie,
to oczywiste ;)
Dziewczyna zachodzi w ciążę
no cóż nie przewidywała obecności męskich szowinistycznych świń na swojej wyspie - więc po co miałaby gromadzić środki antykoncepcyjne ;)

A jak zaczęło dochodzić co do czego to akurat pompa strzeliła i w kranie nie było zimnej wody... Albo foki przegryzły kabel na trasie pompa-agregat

to zresztą ustali aplikacja.
i z powodu choroby złapanej od fok
Sorry -
O chorobie lub innym zdarzeniu losowym decyduje aplikacja. ;)
rodzi długłowego fokoczłowieka mordercę
o tym też.;)
który pożera ją i jej partnera, wszystkie foki, całą wyspę i wypija wodę z jeziora.
i o tym... ;)

*

A my to mamy tylko doszlifować, zapewne w porze obiadowej, bo rano piszemy fuchy a wieczorami arcydzieła ;)

65
k.sikora pisze:To prawda, dość to karkołomne zadanie (jej, wreszcie odkryłam jak się cytuje hura!:D)
jestem z ciebie dumna ;-)
k.s. pisze:Ale z drugiej strony jak mawia poeta "geniuszem się nie jest, geniuszem się bywa", a im więcej człowiek napisze, nawet jeżeli miałby tylko szlifować po APLIKACJI, tym większe prawdopodobieństwo, że któreś z tych dzieł okaże się być genialne;D
no cóż, praktyka czyni mistrza czy jakoś w ten desń.
jeśli chcemu miec bohatera idealnego, nie ma wyjścia, trzeba pisac, próbować, dac mu cechy, jakich inni nie mają <- endrju wydziergał jakuba, zamboch koniasza, gemmel parmieniona, a navajero dzumę ( :oops: ).

kazdy z nich jest niestandardowy, ale kazdego poznajemy w trakcie rozwoju wydarzeń, informacje sa dawkowane, nie wrzucane z subtelnością smieciarki ;-)
Andrzej Pilipiuk pisze:
ravva pisze: tylko, zeby ten milioner był brunetem, oki?
to trzeba skorelować z kolorem włosów bohaterki - podobno w harlekinach to ważny szczegół - ta korelacja.
hmm?
wazny?
znaczy, zeby się róznili czy zeby tacy sami byli?
przeciwieństwa czy podobieństwa?

edit - i przestańcie z tymi fokami, bando zboczeńców!!
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

66
No skoro pojawiły się pierwsze koncepcje do APLIKACJI, to może ułatwijmy sobie zadanie.
Maszynę trzeba wszystkiego nauczyć.
Plus: szybko pojmuje.
Minus: trzeba jej wszystko wyjaśnić.
Proponuję podzielić od razu wszystko na sceny i sequele;D

Milioner spragniony żeńskiego towarzystwa zaczyna zalecać się się do naszej bohaterki

Scena: Ta nie ulega. Dochodzi do sceny przemocy. Na koniec bohaterka, (która niejedno już przeżyła to będzie w Sequelu) zdziela go dechą w głowę. Ten traci przytomność.
Sequel: Tragiczna retrospekcja z życia bohaterki. Gabinet lekarski: Nad bohaterką pochyla się ginekolog, nomem omen, o inicjałach V.D. Itd.
Scena: Milioner budzi się, ale nie jest już sobą. Przechodzi rodzaj amnezji (skonsultować!), staje się dzieckiem.
Sequel: Bohaterka zawsze pragnęła mieć dzieci.
Scena: W nagłym porywie bohaterka postanawia zaopiekować się milionerem.
Sequel: Mężczyzn się boi, ale dzieci uwielbia.

Knujemy dalej, ale proponuję końcówkę, żeby wiedzieć gdzie się zatrzymać;D

Scena końcowa: Pies milionera odnajduje się. Ma w skórę karku wszczepiony czip, to dzięki niemu bohaterowie zostają odnalezieni.

no cóż, praktyka czyni mistrza czy jakoś w ten desń.
jeśli chcemu miec bohatera idealnego, nie ma wyjścia, trzeba pisac, próbować, dac mu cechy, jakich inni nie mają <- endrju wydziergał jakuba, zamboch koniasza, gemmel parmieniona, a navajero dzumę ( :oops: ).

kazdy z nich jest niestandardowy, ale kazdego poznajemy w trakcie rozwoju wydarzeń, informacje sa dawkowane, nie wrzucane z subtelnością smieciarki ;-)

Zgadza się!

Także to z Navajero, ale on poszedł znacznie dalej i za to go podziwiam!:D

PS. Proszę zwrócić uwagę, że dałam spokój fokom;D
Katarzyna Sikora
www.katarzynasikora.pl

67
k.sikora pisze: [ Dodano: Czw 26 Wrz, 2013 ]
PS. Proszę zwrócić uwagę, że dałam spokój fokom;D
Doceniamy. Ale bez fok będzie nieco niekonsekwentnie.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

68
k.sikora pisze: Sequel: Bohaterka zawsze pragnęła mieć dzieci.
Oszukali Cię!!!!

To nie jest żadna aplikacja tylko wirus komputerowy, albo złośliwa sztuczna inteligencja!!!

Wywal komputer oknem zanim będzie za późno!!!

*

Albo rzuć fokom na pożarcie... ;)

69
Andrzej Pilipiuk pisze: Albo rzuć fokom na pożarcie... ;)
Miało być bez fa... eeee fok!
Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

70
ravva pisze: no cóż, praktyka czyni mistrza czy jakoś w ten desń.
najtrudniej napisać pierwsze dziesięć harlekinów.
przy jedenastym nawet foki przestają być problemem ;)

covu pisze:
ja się nie umawiałem ;)

71
Andrzej Pilipiuk pisze:
covu pisze:
ja się nie umawiałem ;)
aaa, to zwracam honor!

ukłony i dyskretne wycofanie tyłem ;)
Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

74
Mało jest książek bez happy endów. Takie zakończenie to zaskoczenie. Czytelnik liczy, że wszystko się ułoży, a tu bdę - Wszyscy nie żyją, zło wygrało, zombie opanowały świat!
tl;dr

Kawa moim bogiem.

75
ale też happy end - tyle że czytelnik nie zrozumiał że pozytywnymi bohaterami tym razem są zombie ;)

[ Dodano: Pią 27 Wrz, 2013 ]
Mój ulubiony cytat z filmu The super electrolux wariors"

-Nie kopie się leżącego.
-Zamknij ryj my tu jesteśmy pozytywnymi bohaterami!

76
Andrzej Pilipiuk pisze:
k.sikora pisze: Sequel: Bohaterka zawsze pragnęła mieć dzieci.
Oszukali Cię!!!!

To nie jest żadna aplikacja tylko wirus komputerowy, albo złośliwa sztuczna inteligencja!!!

Wywal komputer oknem zanim będzie za późno!!!

*

Albo rzuć fokom na pożarcie... ;)
Czekaj, po co tak radykalnie? To faktycznie tylko bug w systemie. Wrzucam do działu "sensacja";D
Katarzyna Sikora
www.katarzynasikora.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”