Liriel

1
Witam wszystkich. Na imię mam Beata, ale wolę używać pseudonimu Liriel. Pochodzę z Kielc, tam też mieszkam. Mam siedemnaście lat, uczęszczam do drugiej klasy liceum ogólnokształcącego o profilu biologiczno - chemiczno - fizycznym. Uwielbiam czytać, zwłaszcza fantastykę i powieści przygodowe, ale nie pogardzę też różnorodnymi książkami, zarówno zaliczanymi do klasyki, jak i nie. Warunkiem jest po prostu dobre ich napisanie.

Lubię pisać, choć teksty najczęściej kończą w szufladzie lub kominku, może teraz coś się zmieni. Na moją twórczość składa się głównie fantastyka, krótkie utwory filozoficzno - refleksyjne, kilka opowiadań o zwykłym życiu, nieco wierszy. Większość powstawała podczas lekcji, na końcach zeszytów, na luźnych kartkach, w notesach... Pozostałe najczęściej podczas bezsennych nocy, ponurych dni, wyjazdów. Swojej przyszłości nie wiążę ani z pisarstwem, ani z naukami humanistycznymi, lecz chciałabym nadal rozwijać swoje pasje.

Co jeszcze mogę dodać? Lubię poznawać ludzi o podobnych zainteresowaniach (niestety, niewielu takich dotychczas spotkałam), trenuję karate, walkę mieczem, trochę stzelam z łuku. Kocham zwierzęta, mam psa, rybki i szynszyle, interesuję się astronomią, historią, biologią, fizyką a także psychologią i dziedzinami pokrewnymi. Zgadzam się ze stwierdzeniem, że książki są wspaniałymi przyjaciółmi, nie mam nic przeciwko słownym potyczkom. W przyszłości zamierzam studiować medycynę.

Dobrze, kończę już, bo wszystkich zanudzę. Mam nadzieję, że będę zadowolona z forum i wszystkiego, co z nim związane, a Wy ze mnie. I jeszcze coś: chciałabym pisac coraz lepiej, więc konstruktywna krytyka mile widziana nawet w najdrobniejszych szczegółach! Mam nadzieję, że moja TFUrczość okaże się zjadliwa, jak narazie niewiele osób mogło ją ocenić, więc nie mam zbyt wyraźnego osądu. A mój jest prosty: po napisaniu - przeżyję. Po kolejnym przeczytaniu - dno, tragedia, horror. Ale trzeba się rozwijać.

Pozdrawiam wszystkich

Liriel

4
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
łełkom.
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”