Witam!

1
Nazywam się Antonina.
Czytam mnóstwo książek i sama próbuję pisać. W głowie mam pełno pomysłów na książke tylko nie potrafie ich zrealizować. Tą stronę poleciła mi przyjaciółka która nie traci nadziei, że uda mi się wydać książke. Moją pierwszą (niestety nieukończona) książką była przygoda pewnych przyjaciół, utknęłam w samym środku opowiadania. . . i tak zawsze, zaczynam i nigdy nie kończe. Koleżanka powiedziała, że tutaj znajde pomoc i jednocześnie siłę na dalsze pisanie. :)
''Nic nie dzieje się dwa razy"

2
Witaj i się rozgość. :-)
O czym piszesz?
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

3
Cześć Tośka! :)

rozgość się. fajnie tu jest ;)
Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

4
Dziękuje Gosiu. Pisałam na początku o dzieciach wybrańcach, które tam miały super moce, następnie przeniosłąm się tak jaby w czasie :P i zaczęłam pisać western, ale jest w połowie nieukończony. Teraz piszę książkę o pewnej nastolatce, która w sumie przypomina trochę mnie... ;)

5
!!!

Co za przepiękny nick! Witam Cię, Melodio! :) Ach!

Rada numer jeden: nie spinaj się na pisanie książek. Pisz opowiadania, miniatury, wprawki. Trenuj przed ruszeniem na prawdziwą wojnę. ;) To naturalna kolej rzeczy.
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

6
Cześć Tosiu! :)
Melodia pisze:Czytam mnóstwo książek
Co takiego czytasz?
Melodia pisze: Koleżanka powiedziała, że tutaj znajde pomoc i jednocześnie siłę na dalsze pisanie. :)

To prawda, ale najważniejsza jest Twoja własna praca.
... i chęci.
Melodia pisze: Pisałam na początku o dzieciach wybrańcach, które tam miały super moce, następnie przeniosłąm się tak jaby w czasie :P i zaczęłam pisać western

brzmi ciekawie
Chętnie przeczytałabym te niedokończone opowiadania :D
Melodia pisze: Teraz piszę książkę o pewnej nastolatce, która w sumie przypomina trochę mnie... ;)

Właściwie przez ten fragment postanowiłam tu napisać...
Strasznie mało osób pisze o bohaterach, którzy ich przypominają. Zazwyczaj wyposażają ich w same wspaniałe umiejętności, pomijają wszystkie wady- tworzą chodzący ideał z jedną, dwoma lukami w charakterze, które i tak po czasie się wypełniają.
Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko? Albert Einstein

7
BezAtux pisze:Strasznie mało osób pisze o bohaterach, którzy ich przypominają. Zazwyczaj wyposażają ich w same wspaniałe umiejętności, pomijają wszystkie wady- tworzą chodzący ideał z jedną, dwoma lukami w charakterze, które i tak po czasie się wypełniają.
No gdybym ja napisała o bohaterze który mnie przypomina, to byłaby to chyba najnudniejsza postać w historii literatury :D
Melodia pisze:Tą stronę poleciła mi przyjaciółka która nie traci nadziei, że uda mi się wydać książke. Moją pierwszą (niestety nieukończona) książką była przygoda pewnych przyjaciół, utknęłam w samym środku opowiadania. . . i tak zawsze, zaczynam i nigdy nie kończe
Najlepiej odłożyć takie pomysły na półkę, bo możliwe że kiedyś chwyci cię wena i któryś z nich dokończysz.

Witam na forum :)

8
Dziękuje za miłe przyjęcie :D Co czytam? Wszystko, jedyne książki które nie lubie to te, które się źle kończą. Co do niedokończonego westernu to z chęcią pokaże. I wydaje mi się że pisanie tak jakby o sobie może być dobrym pomysłem. Nie jestem żadną idealną osobą, więc moja bohaterka będzie miała te same wady i problemy co ja :)

9
Tą stronę
Tę stronę.
No gdybym ja napisała o bohaterze który mnie przypomina, to byłaby to chyba najnudniejsza postać w historii literatury :D
Ijo ijo!
Wykryłem obniżone poczucie własnej wartości w wydaniu "żart, ale prawdwa"!

Huehue. Ale mi się złośliwiec włączył.

Dziękujemy tajemniczej koleżance za polecankę w takim razie.
Witaj :)
www.huble.pl - planszówki w klimacie zen!

10
Erythrocebus pisze:
Melodia pisze: Tą stronę
Tę stronę.
Tosiu, przyzwyczaj się :P

@Erythrocebus

A tu, Złośliwcu, nie wyłapiesz?
Melodia pisze: Co czytam? Wszystko, jedyne książki które nie lubie to te, które się źle kończą.

Na western czekam z niecierpliwością :D
Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko? Albert Einstein

12
Melodia pisze:Oj tam, oj tam.. drobny błąd się wkradł. Ale to tylko przypadek :-)
tutaj to przestępstwo zagrozone kara do lat 10 :-P
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

14
ravva pisze:
Melodia pisze:
Oj tam, oj tam.. drobny błąd się wkradł. Ale to tylko przypadek :-)
tutaj to przestępstwo zagrozone kara do lat 10 :-P
A nie przypadkiem ukamieniowaniem? :D

15
nie wiem, moze hum ją zeżre albo co.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”