Hola Amigos

1
Hola Amigos - Witam wszystkich

Chciałem się przywitać Nazywam się Michał i właśnie zaczynam ze swoją pierwszą powieścią fantasy chciałem się dowiedzieć czy trafiłem na odpowiednie forum? Swoją drogą chciałem się również dowiedzieć jak wygląda u mnie kwestia pisania i czy ktoś w ogóle będzie chciał wyczytać moje wypociny?

Z resztą to pozdrawiam całe gremium
jak nie musisz to nie drukuj - uratujesz planete

4
Witaj. Zgodnie z regulaminem musisz odczekać 30 dni od rejestracji do wstawienia swojego tekstu, więc polecam poświęcić ten czas na zapoznanie się z panującymi tutaj zasadami i innymi wątkami.
Ta pierwsza powieść fantasy to pierwszy Twój tekst w ogóle, czy pierwszy dłuższy?
"Laugh and the world laughs with you, weep and you weep alone." Ella Wheeler Wilcox

5
Pierwszy dłuższy, wybaczcie nie znam zasad, tak jak napisałem pod tekstem szukam kogoś kto mi powie czy dalsze pisanie na ten temat ma sens? Czy moje wypociny się do czegoś nadają....

6
Powitać :)

Regulaminy są do czytania i pomagają uniknąć takich sytuacji, gdzie czegoś nie wiesz.
Tak jak z opowiadaniem na konkurs - wysyłasz swoje dzieło, nad którym pracowałeś z przerwami trzy miesiące, potem chcesz je wrzucić do swojego zbiorku, a tu się okazuje, że już nie jest Twoją własnością. No i pytasz sam siebie: "Ale jak to? Jak nie moje?". Organizator zaś pokazuje Ci jeden z punktów, w którym napisano, że wysyłając opowiadanie na konkurs zrzekasz się całości autorskich praw majątkowych na rzecz Organizatora.
Budzisz się z ręką w nocniku.

Rzuciłem trochę światła?
„Racja jest jak dupa - każdy ma swoją” - Józef Piłsudski
„Jest ktoś dwa razy głupszy od Ciebie, kto zarabia dwa razy więcej hajsu niż Ty, bo jest zbyt głupi, żeby w siebie wątpić”.

https://internetoweportfolio.pl
https://kasia-gotuje.pl
https://wybierz-ubezpieczenie.pl
https://dbest-content.com

7
Zgodzę się ale ja nie piszę na konkurs.... trochę to za bardzo po plątane, i takie polskie po co komu na forum jakiekolwiek przepisy? Wiem mogę stworzyć swoje forum skoro mi się nie podobają zasady, bawicie się panowie w jakąś upojoną politykę, a ja chciałem się tylko sprawdzić! Myślałem że to miejsce które skupia entuzjastów pisania, i trochę bardziej doświadczonych autorów. Takie miejsce w którym można uzyskać jakąś pomoc merytoryczną czy innego rodzaju formy suportu. A tu widać sami jacyś urzędnicy siedzą chyba, siedzą i wymyślają przepisy przepisy i jeszcze raz przepisy, żeby tylko komuś podciąć skrzydła mamy wolność w internecie a nie jakiś ukraiński łagr.....

8
Mam wrażenie, że nie do końca rozumiesz znaczenie słów, które napisałeś. Jak przychodzisz do kogoś w gości to grzebiesz mu po szafkach i wyjadasz rzeczy, których on na stół nie postawił? Nie, a dlaczego? Bo są pewne zasady. Wolność w internecie nie oznacza, że każdemu wolno wszystko, a już na pewno nie na konkretnym forum. Chcesz uzyskać pomoc? przeczytaj regulamin i się dostosuj.
Dodatkowo jakbyś poświęcił czas na przejrzenie porad w dziale, do którego wrzuciłeś tekst to w swoim zauważyłbyś jak wiele typowych błędów czysto technicznych zrobiłeś.
Więc zamiast narzekać, może warto popracować.
Wszechnica Szermiercza Zaprasza!!!

Pióro mocniejsze jest od miecza. Szczególnie pióro szabli.
:ulan:

9
el_kaktus pisze:A tu widać sami jacyś urzędnicy siedzą chyba, siedzą i wymyślają przepisy przepisy i jeszcze raz przepisy, żeby tylko komuś podciąć skrzydła
Z takim podejściem daleko nie zajdziesz, ale próbuj. Powodzenia.
Rzuciłam oko na twój zablokowany tekst. Po dziesiątej linijce doszłam do wniosku, że jeszcze dużo pracy przed tobą...
Witaj na Weryfikatrium.
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

10
A ja będą niegrzeczna i ci powiem wprost: Zacznij myśleć, a przestań zachowywać się jak na popijawie u kumpli. Sadzisz denerwujące orty, nie trzymasz się podstawowych zasad interpunkcji, nie przestrzegasz regulaminu, jesteś niemiły dla innych na forum, wywyższasz się. Przestań, zanim puszczą mi nerwy, bo jeszcze jestem miła, ale jeśli nie poprawisz swojego zachowania, mogę nie być.
tl;dr

Kawa moim bogiem.

11
I widzisz, coś narobił! Taka ponętna białka jak Lubię Cię dała Ci kopa! I za co? Za przecinki i orty?!

Tak tu jest! Witaj na Wery, Kmiotku!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”