16

Latest post of the previous page:

W takim razie nie rozumiem po co hasło, skoro nie trzeba się do niego odnosić...
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

18
Rapsodia pisze:lubie Poznań :) napiszę!
Ja wręcz przeciwnie, ale też coś naskrobię ;)

Jednak wciąż zastanawia mnie to hasło - z jednej strony w regulaminie faktycznie nic o nim nie ma, no ale jak zostało wspomniane, po co w takim razie w ogóle ono jest? Żeby się potem nie okazało, że organizator odrzuci prace, w których trudno się doszukać nawiązania do tematu - będą tylko niepotrzebne żale, odwołania itp. Chyba warto napisać do organizatora przed rozpoczęciem pisania...

20
Zapytałam organizatorów o ten temat. Dostałam odpowiedź:

"Opowiadanie musi nawiązywać do tematu konkursu, ale interpretację pozostawiamy pomysłowości autorów."

Czyli wszystko jasne. Miasto dwa zero :)
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

21
No to super. Dzięki, że zapytałaś :)
Temat prosty, gorzej zrobić powalającą historię.
Jednak trzeba spróbować, bo dla mnie to prawie jak jubileusz :)
-Może jak będę dużym chłopcem, ludzie będą mnie prosić o pomoc.
-Albo żebyś się przesunął.

22
Magic pisze:Zapytałam organizatorów o ten temat. Dostałam odpowiedź:

"Opowiadanie musi nawiązywać do tematu konkursu, ale interpretację pozostawiamy pomysłowości autorów."

Czyli wszystko jasne. Miasto dwa zero :)
Czyli generalnie do czegokolwiek dorabiam filozofię Poznań 2.0 i to jest ok? Hm.
"Optymizm to obłęd dowodzenia, że wszystko jest dobrze kiedy nam się dzieje źle "

24
Czy wiadomo coś o wynikach konkursu lub chociaż czy on w ogóle istnieje? Zakładka konkursu zniknęła ze strony.

27
Chyba nikt się nie zorientował, że konkurs został rozstrzygnięty przed czasem :)

http://www.poznan.pl/mim/bm/news/dzieje ... 66126.html

I miejsce - Architekt, Grzegorz Piórkowski
II miejsce - Wielkimi krokami, Michał Sobkowiak
III miejsce - Skutki braku teleportera, Klaudyna Bajkowska

Wyróżnienia:
Zmiana warty, Jakub Góralczyk
W Piksel mnie cmoknij, Anna Rosner
Poznań, Michał Wrzodak
Twierdza Maius, Jakub Baranek
Instrukcja numer dziewięć, Michał Rybiński

Kto znajomy? [poza zwycięzcą, którego nazwisko często ostatnio pojawia się konkursach :) ]
-- Paweł K.

To nie zabawa / Stara wiara / Niewdzięczność historii / Artysta

29
Moja mama i przyjaciele też zaczynają wierzyć. W to, że on istnieje. Od sześciu lat sądzili, że to mój wymyślony przyjaciel xd.

30
Nemesis666 pisze:Od sześciu lat sądzili, że to mój wymyślony przyjaciel xd.
A tu okazało się, że to nie on był wymyślony ;)

Gratulacje dla zdobywcy pierwszego miejsca! I dla pozostałych również :)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

31
Musimy obalić ze spająkiem szampana i niech nam postawi pizzałke w dominium. No co, stać go teraz. Wygrał kupę forsy ;p
Tjaa, wydawało mi się, że mam wielu przyjaciół, a oni wszyscy byli tylko iluzją ;p.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”