Korzę się

1
Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Jestem tutaj bo szukam. Szukam siebie i swoich wytworów literackich, które gdzieś ugrzęzły w natłoku myśli. Kilka linijek tekstu nie czyni człowieka pisarzem, ale może dać impuls do poszukiwania swojej drogi słowa pisanego. Myślę, że to forum może być motywujące i pouczające. Największymi problemami zdają się być „orty” oraz „interpunkty”. Słowotwórstwo też przyda się poćwiczyć. To tak z głębi duszy napisałem, a teraz…

Pisaniem zajmuję się hobbystycznie. Muszę stwierdzić, że jest to zajęcie uzależnione od natchnienia, a to z kolei zdarza się coraz rzadziej. Czytam głównie fantastykę: Wiedźmin, Żmija, Trylogia husycka, Hobbit, Pieśń lodu i ognia, Uczeń czarnoksiężnika itp. Skłaniając się w innym kierunku czytuję również literaturę podróżniczą i dziecięcą. Zmysł słuchu bombarduję bluesem polskim (Dżem, Nocna Zmiana Bluesa, Brekaut). Inne znane bądź mniej znane to: System Of A Down, Acid Drinkers, Bob Dylan, Flapjack i tak naprawdę długo by wymieniać. Można mnie zapytać czy coś znam gdyby ktoś miał chęci.
Pozdrawiam i kłaniam się uniżenie społeczności formowej.
"Chory niezawodnie wyzdrowieje, jeśli tylko wcześniej nie umrze." W. Jabłoński

Re: Korzę się

3
dzabus pisze:Pozdrawiam i kłaniam się uniżenie społeczności formowej.
pięknie :-D

czesc, witamy w psychiatryku :-) ordynator avek juz ci kartę założył, covu zaraz leki przygotuje :-D a god kaftan, mamy takie zarabiste, zółciutkie, dopasowywane :twisted:
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

5
Aby wygrać bitwę trzeba wroga poznać. Czasem warto się podłożyć żeby zaskoczyć i odnieść zwycięstwo.
Dzięki za miłe przyjęcie.

Pozdrawiam
"Chory niezawodnie wyzdrowieje, jeśli tylko wcześniej nie umrze." W. Jabłoński
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”