16

Latest post of the previous page:

Faktycznie. Nie dopowiedzenie...
Może tak, węgiel kamienny jest składnikiem każdego posiłku.

Lepiej? xD

18
LubieCię pisze:ależ się smiejecie, a przecież śląsk ma takie dobre powietrze... jak już je pokroisz w plasterki :D
:D

Śmiech, śmiechem, ale na Śląsku (dolnym i górnym) oddycha się o niebo lepiej, niż w Krakowie...

20
Sam się jeszcze nie spotkałem z zanieczyszczonym powietrzem.
Dzieciństwo na wsi wcale nie jest najgorsze. W sumie to i w Białym nie jest jeszcze tak tragicznie.
Ale Kraków faktycznie ma z zanieczyszczeniem spory problem (przynajmniej jak zapamiętałem z ostatnich odwiedzin w te wakacje.

21
Proponuję Ci przyjechać kiedyś na miesiąc do Krakowa. Po powrocie na Podlasie zobaczysz różnicę! Ja zaczynam oddychać tylko wtedy, kiedy jeżdżę do Katowic do okulisty. :D

22
Cóż, dla mnie przestawienie się z powietrza na wsi, na te białostockie i tak kosztowało trochę wysiłku. Więc dziękuję, ale nie skorzystam.
Kocham świetne książki... Nienawidzę tej pustki po skończeniu serii...

24
covu pisze:Witaj.
Na wstepie plus za Bialystok :)
I ode mnie :)
Bron pisze:Siema. Możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi pojazdami na Białystok w internecie? :D Bo często spotykam się ze złośliwymi uwagami skierowanymi do mieszkańców tego miasta i nie mam pojęcia dlaczego.
Naprawdę jakieś są? Jakiego typu? A niby tego samego Internetu używam :P
Kamil C. pisze:Bron: Mieszkam w Białym jakieś cztery miesiące i jakoś nie widziałem żadnych przykładów że to miasto potwierdza regułę, "Im dalej na wschód tym większy smród." Jakoś tak to szło. Wyjście wieczorem nie wiąże się z pobiciem i kradzieżą (lub gwałtem), miasto nie składa się z sześciuset lepianek gdzie każdy załatwia swoje potrzeby w najbliższych krzakach. .
Ja mieszkam ponad 20 lat (z krótkimi przerwami) i nie znam piękniejszego i sympatyczniejszego miasta na całym świecie :D
Kamil D. pisze:Proponuję Ci przyjechać kiedyś na miesiąc do Krakowa. Po powrocie na Podlasie zobaczysz różnicę! Ja zaczynam oddychać tylko wtedy, kiedy jeżdżę do Katowic do okulisty. :D
Mam porównanie z Łodzią, gdzie łeb mi pękał po kilku minutach pobytu w tym mieście. Każdy wyjazd do Białegostoku był błogosławieństwem.
LubieCię pisze:ależ się smiejecie, a przecież śląsk ma takie dobre powietrze... jak już je pokroisz w plasterki :D
LubieCię, lubię Cię :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”