Moje nocne pisanie - czyli próby ogarnięcia się Pandy

1
Biorę przykład z moich braci i sióstr na forum i zacznę od dziś składać krótkie raporty z postępu moich wypocin. Cel może mam beznadziejny, ale nie oznacza on, że nie będzie lepiej. Po prostu chcę pisać codziennie nawet mało. A przynajmniej wtedy, kiedy mogę. Bo jak się coś robi regularnie - to wpada w nawyk i jest łatwiej. Słomiany zapał to moje drugie imię i walczę z nim jak z drugą osobowością. We wszystkim.

Cel:
Codziennie 2 tysiące znaków surowego tekstu do godziny pierwszej w nocy. Godzina jest o tyle ważna, że najwięcej pomysłów mam o 2 w nocy a wtedy już ciężko pisać. Taka już nieudolna jestem.

Korekta poprzedniego tekstu jest u mnie o tyle oczywista, że łatwiej mi napisać coś więcej, po przeczytaniu (i poprawieniu) tego co było wcześniej. Stąd zaznaczenie o nowym tekście. Bo często kończy się na korekcie, a znaków nie przybywa. Może jak będzie znacząca to też się z niej wyspowiadam. ;)

Dziś do godziny pierwszej napisałam 2 222 znaki.

A teraz piszę dalej, małymi kroczkami do przodu. ^^
Co wiedzę własnych błędów zbudzi, jeśli nie słuszność innych ludzi?

Aforyzm malajski

2
Zobaczysz, że ten temat ci pomoże. Mi pomógł.
pandareus pisze:Korekta poprzedniego tekstu jest u mnie o tyle oczywista, że łatwiej mi napisać coś więcej, po przeczytaniu (i poprawieniu) tego co było wcześniej. Stąd zaznaczenie o nowym tekście. Bo często kończy się na korekcie, a znaków nie przybywa. Może jak będzie znacząca to też się z niej wyspowiadam.
W moim przypadku podczas pierwszej korekty, wyłapywane są głównie błędy, które jakoś od razu rzucają mi się w oczy. Druga korekta to poprawianie i dopisywanie tekstu (Średnio na 6 stron surowego tekstu przypadają 1-2 nowe.) Trzecia i czwarta korekta: znowu błędy... Nienawidzę korekt.
pandareus pisze:Dziś do godziny pierwszej napisałam 2 222 znaki.
Fajny wynik :D

3
Mandragora pisze:
pandareus pisze:Dziś do godziny pierwszej napisałam 2 222 znaki.
Fajny wynik :D
Mi też się spodobał. Jakbym próbowała specjalnie to by nie wyszło :D

Ostateczny wynik wczoraj: 5700 znaków. Najgorzej zacząć :)

Aforyzm malajski

5
Udało mi się wyrobić przed czasem. 2359 znaków o 00.30.
Pomalutku może uda mi się zwiększyć ilość, albo przesunąć godzinę.

Aforyzm malajski

7
Mnie wątek maratonowy też pomógł. I też mam tak, że łatwiej mi się pisze po przeczytaniu tego, co już zostało napisane.

Systematycznie tworząc 2 tys. znaków dziennie, można zaskakująco dużo zwojować :) Będę zaglądać i śledzić postępy.
Między kotem a komputerem - http://halas-agn.blogspot.com/

8
Minimum odbębnione, ale dziś więcej nie będzie, gdyż obowiązki towarzyskie trzeba wykonać.

Aforyzm malajski

10
Godzina pierwsza, udało mi się napisać 2818 znaków. Coś czuję, że sporo z tego co napisałam w tym tygodniu będzie usunięte, ale przynajmniej mam satysfakcję, że choć mam CO usuwać :D

Aforyzm malajski

11
Pomimo niesprzyjających dla pisania okoliczności towarzysko-pogodowych udało mi się napisać 2408 znaków. Jak ja nienawidzę zimy. Chyba znowu mnie bierze przeziębienie. A wszystko to wina śniegu.

Aforyzm malajski

12
Po weekendowej przerwie na chorobę udało mi się napisać dzisiaj 3 276 znaków.
Może w sobotę i niedzielę nie pisałam, ale za to obejrzałam 4 sezony "Big Bang Theory" Dzisiaj nareszcie nie mam gorączki, to skończyły się wymówki. Odcinki też niestety. :(

Aforyzm malajski

14
Tej wymówki akurat wolałabym nie mieć :D I mam nadzieję, że w najbliższym czasie znowu się nie pojawi. Nie dość, że gorączkowanie, jest wyczerpujące energetycznie, to jeszcze źle wpływa na sprawność umysłu.
A poza tym nie mam już co oglądać.

Aforyzm malajski

15
2145 dzisiaj na razie. Po krótkiej przerwie na herbatę może coś jeszcze napiszę :)
Pierwszy maratoński tydzień przyniósł ponad 24 tys znaków.

Aforyzm malajski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Maraton pisarski”