Witam!

1
Jeszcze raz witam całą społeczność Weryfikatorium!

Nazywam się Oskar i pochodzę z niewielkiego miasteczka w pobliżu Wrocławia. Od kilku lat piszę opowiadania, które od zawsze chowałem do przysłowiowej szuflada. Nigdy nie miałem odwagi zmierzyć się z prawdziwą i bezstronną krytykom, ale w końcu nadszedł na to czas. Decyzja o umieszczaniu tu opowiadań zapadła szybko i oto jestem! Swoje inspiracje czerpie z historii, życia, miejsca w którym mieszkam (jest doprawdy magiczne), rozmów ze znajomymi i oczywiście, kłamstwem by było jeśli nie powiedział bym, że także z czytanych przeze mnie książek. Opowiadania, które piszę do tej pory czytali moi najbliżsi znajomi, którzy od czasu do czasu podrzucali mi jakieś pomysły, z których wyszła niezwykła mieszanina kryminałów, erotyków, fantasy i fantastyki (kilka typowo historycznych także się tam znalazło). Tutaj jednak chciałbym umieszczać fragmenty pisanej przeze mnie książki. Chciałbym wiedzieć czy w ogóle warto otwierać te wszystkie moje szuflady.

4
Podziękować ;) Mam nadzieję, że ten okres trwania w oczekiwaniu na możliwość publikacji umilą mi już zamieszczone tu opowiadania lub poznawanie tych nowych ;)
"I wanted to tell her that sometimes, in my long sleep, I dreamt of her."
-Dragons of Summer Flame

„Dokonam tego. Poza tym nić się w moim życiu nie liczy. Poza tą chwilą nie istnieje inna w moim życiu. Oto chwila moich narodzin, a jeśli poniosę klęskę, także chwila mojej śmierci.”

5
Witaj,
Valamacil pisze:Nigdy nie miałem odwagi zmierzyć się z prawdziwą i bezstronną krytykom, ale w końcu nadszedł na to czas.
to da się zrobić
;)

7
Dziękuje wszystkim za ciepłe przyjęcie ;) Mam nadzieję, że wiele wyniosę z tego forum, a i może ktoś nauczy się czegoś ode mnie...
-Dragons of Summer Flame

„Dokonam tego. Poza tym nić się w moim życiu nie liczy. Poza tą chwilą nie istnieje inna w moim życiu. Oto chwila moich narodzin, a jeśli poniosę klęskę, także chwila mojej śmierci.”

8
Valamacil pisze:Dziękuje wszystkim za ciepłe przyjęcie ;) Mam nadzieję, że wiele wyniosę z tego forum, a i może ktoś nauczy się czegoś ode mnie...
za wynoszenie jest paragraf ;-)
Czesc :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

10
Haha sąd doraźny, a nie koleżeński? ;)
-Dragons of Summer Flame

12
A czy w tym kraju do nauczania są potrzebne specjalne uprawnienia? Będąc w tyglu tzw. "systemu szkolnictwa" doszedłem do wniosku, że ich brak w niczym nie przeszkadza ;)
-Dragons of Summer Flame

13
Valamacil pisze:Haha sąd doraźny, a ni. e koleżeński? ;)
pogrzalo cie?
U nas trojka, jak za batiuszki stalina.

Czyli czerwieniec albo czapa.
Dobrej nocy
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

14
Valamacil pisze:A czy w tym kraju do nauczania są potrzebne specjalne uprawnienia?
Jeżeli chodzi o nauczanie to nie ma obowiązku posiadać nauczycielskich uprawnień wtedy, jeżeli uczy się osoby pow. 18 roku życia.

15
Niestety mówię o przypadku który mnie osobiście dotyczy. Chodzi o nauczanie w szkole średniej
-Dragons of Summer Flame

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”