Witam

1
Witam wszystkich.

Zgodnie z konwencją tego działu chciałbym napisać parę słów o sobie i czego właściwie szukam na tym forum.

Jestem obecnie studentem kierunku mało związanego z szeroko pojętym "pisaniem", bo Automatyki i Robotyki. Zainteresowań mam sporo, jednym z nich jest fantastyka. A jak to Dukaj stwierdził w którymś ze swoich wywiadów, każdy prawdziwy fan fantastyki przynajmniej raz w życiu próbował coś napisać. Dotyczy to również mnie. Mam na koncie parę krótkich tekstów napisanych do szuflady. A właściwie to do kosza, bo oczy bolą, gdy się na nie patrzy. Jednak mimo wszystko chciałbym rozwinąć swoje zdolności "literackie" i kiedyś może nawet stworzyć coś, co będzie się nadawało choćby do zamieszczenia gdzieś w sieci. Nie mam ambitnych planów w stylu "będę zawodowym pisarzem", raczej chcę pisać hobbystycznie. Tak, czy siak, wydaje mi się, że na tym forum mogę znaleźć to, co jest mi potrzebne do rozwijania wyżej wspomnianych umiejętności: motywację do regularnego płodzenia tekstów oraz feedback (bo za żadne skarby nie pokażę swoich wypocin rodzinie ani znajomym w tzw. "realu").

Mam nadzieję, że nie jest to forum typu "zawodowcy zawodowcom" i znajdzie się miejsce dla kompletnego amatora.

2
Cześć, baw się z nami dobrze :-) A pisanie jak się do człowieka przyczepi to nie ma zmiłuj- już zawsze gdzieś się z kieszeniach plącze.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

3
Miło mi cię powitać - jak nowicjusz nowicjusza : )
Tak jak napisała ithilhin - pisanie trudno po prostu porzucić, dlatego chciałbym życzyć Ci sukcesów także w tej dziedzinie. Popełnienia czegoś, co nie tylko "będzie się nadawało choćby do zamieszczenia gdzieś w sieci", a wręcz do wydania w dalszej przyszłości!

Pozdrawiam,
necro

4
Studia studiami :D Moje też nie są literackie a bazgrzę odkąd pamiętam :) Z tą fantastyką to racja. Dużo tutaj hobbistycznych nowicjuszy ( włącznie ze mną) pląsa pomiędzy gigantami literatury, więc na pewno się odnajdziesz :D
Odczekaj 30 dni i wrzuć nam coś, a w tak zwanym między czasie, poznaj ekipę i baw się dobrze :)

5
Szkoła, nie szkoła. Pisanie nie ma nic związanego ze szkołą. Co do studiów, takie stricte pisarskie nie istnieją. Są jakieś w Polsce "pisarskie i poetyckie" Ale to się ima z celem. Większość pisarzy ( jeżeli jakiś ukończył?) ukończyła normalne szkoły o wszelakich zawodach. Ach. Miło przywitać Robotyka, ja w Informatyce guzdram się :D

Witaj! :>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”