212
Ja bym z chęcią wziął udział, ale cierpię na przewlekły brak czasu :|
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)

213
zgłosiłbym się ale jestem zły :evil:

ostatnio gdy brałem udział zawaliłem termin... rozumiem pretensje i przepraszam osoby które brały udział. Opowiadania były właściwie gotowe i byłyby wysłane, gdyby nie kilka niemiłych rzeczy które przeczytałem... Czy dopadł mnie jakiś nauczyciel? Spóźniłeś się - pała.... A nade wszystko przegięciem było usunięcie mojej skromnej osoby z rankingu. Obywatelko? Fajnie było wskoczyć do pierwszej trójki?

Niestety niektórzy pracują a pisanie uprawiają w wolnych chwilach... Terminowość w pisaniu moja mocną stroną nie jest a dla niektórych bywa wazniejsza niż mogłem przewidzieć...
- Jesteśmy otoczeni? świetnie! Możemy atakować w każdą stronę!

214
Obywatelko? Fajnie było wskoczyć do pierwszej trójki?
Buahaha, fajnie, ulżyło Ci?

Nie rozumiem tego picia do mnie. Nie pamiętam już czy to był mój pomysł (chyba tak, bo ja jestem moderatorem działu pojedynku i ja mam pilnować porządku), w każdym razie jakoś nikt nie protestował, byś dostał karę. Tak to już w życiu bywa, że się ponosi konsekwencje. I bynajmniej nie miałam w tym swojego celu, by się wylansować, a że tak wyszło, że wszyscy podskoczyli oczko wyżej w rankingu, to co ja poradzę? Mam się w ramach pokuty pobiczować?

żebyś zrobiłam tak raz... okej. Ale Tobie zdarzało się to wielokrotnie i pewnego dnia miarka sie przebrała. Gdybyśmy dostali od Ciebie słowo wyjaśnienia "sorki, nie dałem rady, będzie za tydzień", też by było ok. Ale nie, Ty milczałeś, a w naszym mniemaniu uciekłeś z pola bitwy.

215
o widze ze ostatnio nie ma bitew zadnych :P ale jak cos to jestem chetny
Tych wszystkich którzy upajają się zgiełkiem mass mediów, kretyńskim uśmiechem reklamy, zaniedbaniem przyrody, brakiem dyskrecji wyniesionym do rzędu cnót, należy nazwac kolaborantami nowoczesności.

216
to napisz do Luca Saint-Germaina, który (co prawda miesiąc temu) wyraził chęć wzięcia udziału w bitwie. Jeśłi i on nadal bedzie chciał, dajcie znać
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

218
no ja bardzo chetnie
Tych wszystkich którzy upajają się zgiełkiem mass mediów, kretyńskim uśmiechem reklamy, zaniedbaniem przyrody, brakiem dyskrecji wyniesionym do rzędu cnót, należy nazwac kolaborantami nowoczesności.

222
cóż, mi się podoba, a zawodnikom...?
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

223
no mi tak srednio ale jak nic lepszego nie bedzie to coz... :P

226
no tez wole chyba deszcz... hm, albo co tam, na ryzyko ide i pierwsze biore, z ta zaba :P

Wróć do „Bitwy literackie”