WWWSą ludzie, którym na samo brzmienie słowa "prawo" skręcają się wnętrzności. Zazwyczaj głupi, często źli – zdarza się jednak, że umiłowanie wolności prowadzi ich do męczeństwa. A to już graniczy ze szlachetnością.
WWWPaweł stał przed lustrem i przyglądał się krytycznie swoim mocnym nogom ciasno opiętym przez kalesony. Trudno było podjąć decyzję, ale arktyczna aura za oknem w zasadzie nie zostawiała wyboru. "Jeśli jej nie odprowadzę - myślał - całe poświęcenie na nic. Bez nich za to odpadną mi nogi." Westchnął głęboko i usiadł, by z trudem wciągnąć na wierzch spodnie. "Do diabła z tym, to nie może być aż tak ważne."
3
Cytując klasyka: "pan mówi o tekście, ale pan ma na myśli wyłącznie treści, których tu nie ma".
Również i ja mam nadzieję, że to pomyłka, albo zwykły żart i że zaraz dostaniemy coś treściwszego
Również i ja mam nadzieję, że to pomyłka, albo zwykły żart i że zaraz dostaniemy coś treściwszego

"Na nocnym niebie chmury się kłębią.
Noc mnie ogarnia, pieści swą głębią.
Podmuchy wiatru liśćmi targają,
Szeleszczą, huczą, zawodzą, grają...
Chłód mnie przenika do szpiku kości...
Ciemność rozgrzewa - kocham Ciemności..."
William Blake
Noc mnie ogarnia, pieści swą głębią.
Podmuchy wiatru liśćmi targają,
Szeleszczą, huczą, zawodzą, grają...
Chłód mnie przenika do szpiku kości...
Ciemność rozgrzewa - kocham Ciemności..."
William Blake
Re: Paweł
4Pokreślone - tu jest porażka drabbla - na każdym poziomie: sensu, stylu i językabarneym pisze:WWWSą ludzie, którym na samo brzmienie słowa "prawo" skręcają się wnętrzności. Zazwyczaj głupi, często źli – zdarza się jednak, że umiłowanie wolności prowadzi ich do męczeństwa. A to już graniczy ze szlachetnością.
WWWPaweł stał przed lustrem i przyglądał się krytycznie swoim mocnym nogom ciasno opiętym przez kalesony. Trudno było podjąć decyzję, ale arktyczna aura za oknem w zasadzie nie zostawiała wyboru. "Jeśli jej nie odprowadzę - myślał - całe poświęcenie na nic. Bez nich za to odpadną mi nogi." Westchnął głęboko i usiadł, by z trudem wciągnąć na wierzch spodnie. "Do diabła z tym, to nie może być aż tak ważne."

(jeżeli mamy echa drabbelkowej nagiej kobiety)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)