drabble Mój czas

1
Mój czas
Nigdy nie rozumiałam, dlaczego wybrałeś właśnie mnie. Mogłeś mieć każdą, stać Cię było na najpiękniejsze, a ja byłam zwyczajna. A jednak…
Nie byliśmy nierozłączni, czasami znikałeś na wiele dni. Wiem, że miałeś inne, trudno się dziwić. Ale weekendy i wakacje były nasze. Wspólne kąpiele w jeziorach, mruczanki przy ognisku i te noce… Najbliższa bliskość trwała w upojnym zatraceniu. Byłam Tobą, pachniałam Tobą, pieściłam każdym włókienkiem. A Ty? Pozwalałeś mi być, nawet trochę dbałeś o mnie.
Potem stałam się niewygodna, podobno zaczęłam Cię ograniczać. Aż dziś wyczyściłeś mną szybę w samochodzie!
Cóż, byłam tylko Twoją flanelową koszulą w kratę.

3
puenta zaskakująca, ale znana z co drugiego sitcomu i/lub reklamy, więc w tym kontekście jest jedynie tanim, zgranym jak więzienna talia kart zagraniem,
poza tym poprawne, poza tym wielkie litery użyte jak w gg

4
Smoke, ma trochę racji i trochę nie ma.

eksinda,
ten drabbelek można było wygrać (chyba) przez w y k o r z y t a n i e klisz (ma rację) i wejście w drugi poziom znaczeń w puencie - np. przywrócenie realistycznego (romantycznego?) konkretu - monologu KOBIETY. Bo zabrało oryginalności, świeżości.

Proszę pięknie moderację o umożliwienie na potrzeby eksperymentu ponownego wklejania tekstu. (O ile Smoke będzie chciał drabbla poprawiać )
Dziękuję. Serdeczności :)

[ Dodano: Nie 09 Lut, 2014 ]
eksinda a nie Smoke
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

6
nie jest, niestety Darkpoet68, fantastyczne i szokujące.
ale eksi próbuje, kombinuje. Kiedyś - może nam kopary opadną.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

7
Może i znajdzie się jakaś klisza na podobę - ale dla mnie to jedyny jak do tej pory tekst którego nie trzeba poprawiać.
Uroczy tekst.
Jak wydam, to rzecz będzie dobra . H. Sienkiewicz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”