46

Latest post of the previous page:

Sześć rozdziałów ulepszonych za mną, do końca pierwszej części zostały cztery. I zagadki też dostały nieco muśnięcia. Chciałabym coś nowego, ale czuję że lepiej najpierw pobawić sie w poprawiacza. Na warsztat robi dobrze ;)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

47
ithilhin pisze:Sześć rozdziałów ulepszonych za mną,
łaaał, ale się wziełaś :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

48
Poprawiam poprawiam poprawiam.
Leczę siękoze i inne choroby. Potem jeszcze spojrzę na bylicę, dzięki B16 ;-)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

49
Pierwsza czesc poprawiona. Poza tym nie napisałam, ze Zagadki zamknięte póki co. Może teraz napisze coś nowego?
gosia

Obrazek

50
Ja mam nawet pomysl, co, eksi na niego wpadla :-)
Ale to na pw.

51
Bilans z wczoraj: 5546 nowych znaków. Jeszcze nie wiem co z nimi.
Ravva, pogadamy o pomyśle?
gosia

Obrazek

52
ithilhin pisze:Bilans z wczoraj: 5546 nowych znaków. Jeszcze nie wiem co z nimi.
Ravva, pogadamy o pomyśle?
fejs :-)
JAk oprzytomnieje :-)

Ile nowych znaków??

łaaaał :shock:
Well done ith.

54
Ech, systematyczność to nie jest moje drugie imię. Codziennie to ja tylko myślę o pisaniu, ale któż tego nie robi?
Na dziś:
- rozpoczęłam proces poprawiania Katedry, może rozbuduję (nomen omen) ją w większe opowiadanie.
- wymyśliłam o czym mogłabym napisać coś dłuższego, teraz będę myśleć jak to zrobić i próbować stworzyć konspekt.
- tekst eksperymentalny rozbudowałam nieco i zastanawiam się czy zostawić taką miniaturę, czy pokusić się o więcej. Efekt znakowy taki:
Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz 24 lis 2013, 12:36 przez ithi, łącznie zmieniany 1 raz.
gosia

Obrazek

55
ithilhin pisze:Ech, systematyczność to nie jest moje drugie imię. Codziennie to ja tylko myślę o pisaniu, ale któż tego nie robi?
Na dziś:
- rozpoczęłam proces poprawiania Katedry, może rozbuduję (nomen omen) ją w większe opowiadanie.
złap leszka i wpakuj go do słoiczka, wypuszczaj, zeby korekty robił co jakis czas ;-)

56
Pisała, jakiś czas temu o Zagadkach. Dla ciekawych efekt jest tutaj do podglądnięcia:
http://szortal.com/nawynos
gosia

Obrazek

57
PS. chodziło o grudniowe szortalowe NaWynos ;-)

A korzystając okazji to chciałam podziękować:
Godhandowi - za inspirującą rozmowę, z której wykluł się pomysł Zagadek
Ravvie i Thanie za pomoc i wskazówki piśmiennicze No, Godowi też. :-)
gosia

Obrazek

59
Nie idzie :(
Poprawianie tego "dużego" co napisałam zarzuciłam, bo nie ma to wszystko większego sensu.
Piszę co jakiś czas jakieś wprawkowe króciaki, czasem wiersze. I w myślach obracam ten pomysł na coś dłuższego, czekam aż bohaterowie zaczną krzyczeć, żebym ich wypuściła. No ale na razie ich nie czuję :(
gosia

Obrazek

60
ithilhin, dzieci się nie zostawia. Rozumiem, że czasami są wkurzające albo ręce przy nich opadają, ale to w końcu Twoje dziecko. Zamiast poprawiać czasami lepiej napisać od nowa. Ja nie zawsze jestem zadowolona z tego, co napiszę. Poprawianie często nie przynosi zamierzonego rezultatu i wtedy piszę od nowa, zmieniając trochę perspektywę lub jakieś fakty. Odkryj tą historię na nowo a może samo jakoś pójdzie. Może się okazać że jeszcze nie wszystko wiesz o bohaterach, których, teoretycznie, znasz od lat. Mogą Cię jeszcze niejednym zaskoczyć. Moja rada: zostaw początek i zakończenie, a resztę schowaj lub wywal. Przekonasz się jak wiele różnych dróg wiedzie do Rzymu.
Everything happens for a reason

Wróć do „Centrum Wzajemnej Pomocy”