47
Gay Gavriel Kay
Takashi Matsuoka
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

48
ithilhin pisze:Gay Gavriel Kay
Takashi Matsuoka
Tych autorów jeszcze nie znam, ale chętnie się zapoznam :)
Everything happens for a reason

51
Muszę się wybrać do księgarni. Przez przypadek natrafiłam na autora kryminałów, który mieszka u mnie w mieście. Zaprosiłam go na Wery, a dzisiaj idę do księgarni kupić którąś z jego książek. Mają bardzo dobre recenzje.

52
imadoki pisze:Gatunek nie jest ważny. Ma być dobra i wciągająca.
Polecę tę, którą właśnie skończyłam - "Mroczne tajemnice" N. Roberts ;)

55
Starquiliniusem pisze:
imadoki pisze:Mają bardzo dobre recenzje.
Dobre recenzje ma też Karpowicz i chociażby "Zmierzch" :P
Każda zmora znajdzie swego amatora :P Chociaż ja Zmierzchu nie trawię

56
Star, miałeś rację. Nie wszystko złoto co się błyszczy...

Dzisiaj kiepsko z pisaniem. Jedynie około 400 słów. Chyba mam niski biorytm.

57
Nie umiem chyba czytać dla przyjemności. Nie umiem zamknąć mózgu i przestać analizować, kiedy natrafię na jakiś błąd. A wszystko przez pracę licencjacką, do której chyba trochę za bardzo się przyłożyłam.

Tak czy owak, książka, z którą się zetknęłam to świetny przykład tego, że niektóre książki nie bez powodu są odrzucane przez wydawców, a wydawanie własnym kosztem nie przyczynia się we wszystkich przypadkach do rozwoju rynku literackiego. Powieść błaga o korektę. Może wtedy sprawiałaby lepsze wrażenie.

58
Udało mi się poprawić jeden dialog. Jestem z siebie dumna :) Pomimo że zamierzonej liczby słów nie osiągnęłam.

59
Jednak idziesz do przodu, jesteś bliżej celu. I ekstra! :mrgreen:
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

60
dorapa, ja zazwyczaj najpierw buduję szkielet, a później okładam go mięsem, tj. dopracowuję dialogi i rozbudowuję opisy. Ale ten dialog to ładny kawał mięcha. Muszę jakoś ogarnąć całość ciałka.

61
Ogarnianie całości bywa najtrudniejsze, szczególnie jeśli ciałka dużo. Wieloryba trudniej ogarnąć niż makrelę... :lol:
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

Wróć do „Maraton pisarski”