Coś się zaczyna...

1
Hej, hej!
T pokrótce. Po pierwsze kocham żeglarstwo i mam nadzieję na morski rejs. Po drugie mam zamiar nauczyć się czegoś, co można nazwać "chodzeniem po linie".

Na forum trafiłam przed paroma tygodniami. Najgorzej u mnie niestety z mobilizacją do pisania. Nie zdecydowałam się jeszcze, o czym chcę pisać :roll: ale jak wszyscy mam nadzieję na miło i produktywnie spędzony tu czas. Kiedy coś tworzę (nie tylko zdjęcie), staram się kierować mottem, które poznałam na początku mojej przygody z fotografią - "Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył".

No, to wypijmy razem za nasze przyszłe sukcesy :piwo:

2
Ahoj :D
żeglujących też tu znajdziesz. Miłej zabawy.
Co to za chodzenie po linie?
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

3
Mam na myśli slacklining, ale nie nazywam tak tego, bo nikt nie wie, o co chodzi :lol: Jako mała dziewczynka przeczytałam "Atramentowe serce" Cornelii Funke a potem kolejne części i stąd wzięło się to marzenie.
.
“People in their right minds never take pride in their talents.”
― Harper Lee To Kill a Mockingbird

4
Pooglądałam obrazki w necie. O rany! Never ever.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

5
Hej.

Nie zdecydowałaś się jeszcze o czym chcesz pisać, tak więc... Twój pierwszy tekst który się tu pojawi, będzie jednocześnie twoim debiutem w tej dziedzinie?

6
Hmm, to zależy, co wrzucę. Pisywałam w większości rzeczy około fantasy i myślałam, że będę pisać wyłącznie to. Jakiś czas temu jednak zaczęłam rozglądać się za czymś innym. Tak więc jestem niedecydowana ;)
.

7
Fantasy jest o tyle wdzięcznym gatunkiem, że można do niego upchać dosłownie wszystko: romans, dramat, obyczaj, a nawet i kryminał czy s-f. Tak więc jak ktoś chce eksperymentować z tekstem, fantasy jest dobrą pozycją wyjściową. Jak już się człowiek jako tako wprawi w takie mixy, można śmiało pokusić się o zupełnie odrębny gatunek. Ja tak właśnie przeskoczyłam z chronicznego pisania fantasy (bo u mnie to jak choroba było :mrgreen:) w horror ;D . Teraz piszę i jedno i drugie.

Jestem ciekawa twoich tekstów. Z takiego "niezdecydowania" może wyjść naprawdę coś ciekawego ;)

8
Dzięki za zachętę, chyba dobrze radzisz :) Oczywiście fantasy nie porzucam, ale nie chcę zamykać się w jednym. Fascynuje mnie w tym to, że wszystko można tam wymyślić od zera, nie tylko odwzorowywać rzeczywistość.
.

9
I do tego w fantasy nie ograniczają cię choćby prawa fizyki. Woda może bez problemu płynąć do góry, i zamarzać przy +10 stopniach Celsjusza ;D. Wyobraźnia może pracować na najwyższych obrotach :)

10
Ja tam nie lubię akurat wymyślać własnych zasad fizyki do tworzonych realiów. Kiedyś próbowałam tłumaczyć magię przez fizykę, ale nie za bardzo wychodziło, chociaż było ciekawie :/ Fascynujące jest to, jak każdy pisarz tłumaczy ją i opisuje inaczej.Chciałabym sama wymyślić coś, czego jeszcze nie było. Tak ciężko to zrobić.
.

12
Mandragora pisze:"Wymyślić coś czego jeszcze nie było" och każdy by tak chciał ;D
Byłabyś rozczarowana.
Jak ulał pasuje tu powiedzenie, "że Bóg karze ludzi, spełniając ich marzenia."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”