Witam

1
Witam wszystkich,
nazywam się Karolina i obecnie studiuje filozofię w Warszawie.
Pierwsze teksty ( o ile można było je tak nazwać) stworzyłam już w podstawówce, ale były to tylko jednostronicowe bajki. Potem w gimnazjum wzięłam się za coś większego z przerażającym skutkiem ;)
Poza pisaniem, interesuję się marynistyką, a konkretniej tą istniejącą w wiekach XVI-XVIII, szczególnie łączącą się z Anglią.
Poza tym oczywiście lubię czytać, szczególnie szeroko pojętą fantastykę.
Myślę że tyle o mnie narazie starczy :)

Re: Witam

3
Ariet pisze: Poza pisaniem, interesuję się marynistyką, a konkretniej tą istniejącą w wiekach XVI-XVIII, szczególnie łączącą się z Anglią.
Dobry wieczór. Czy piraci podchodzą pod twoje zainteresowania? ;)

4
Wojny tak średnio ( narazie, moja "obsesja" zaczęła się dość niedawno więc cały czas zbieram wiedze)
Piraci są szczególnie bliscy memu sercu, i wszelkiego rodzaju im pokrewni, o wiele bardziej niż typowi wojskowi.

5
Ariet pisze:Wojny tak średnio ( narazie, moja "obsesja" zaczęła się dość niedawno więc cały czas zbieram wiedze)
Piraci są szczególnie bliscy memu sercu, i wszelkiego rodzaju im pokrewni, o wiele bardziej niż typowi wojskowi.
JakiÅ› ulubiony pirat/piratka?

6
Hej Ariet :D Bajki są fajne.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

7
Moim ulubionym piratem jest ten którego stworzyłam sama ;p (ach ta skromność!) ale potem przekwalifikowałam go na kapra. Poza tym niezawodny duet Mary Read i Anne Bonny.
Z góry zaznaczam że moja fascynacja nie wzięła się z Assassin's Creed, chociaż chętnie kiedyś zagram.
Co do bajek, jasne że są fajne dopóki ich tematem nie są zmutowane żaby :mrgreen:

8
Anne Bonny :D
A słyszałaś o Sadie the Goat? Co prawda ona była z XIX wieku i była piratką rzeczną, ale poczytaj sobie o niej.

9
O, dzięki za informację. Jakby co, jestem też otwarta na ciekawe publikacje ;)
Póki co rośnie mi półka z tą tematyką, tylko jakoś czytać nie ma kiedy niestety.

11
Ariet pisze:Co do bajek, jasne że są fajne dopóki ich tematem nie są zmutowane żaby
Gadanie! Wtedy są najfajniejsze!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

12
Moja bochaterka bawi się w kaprowanie właśnie. Pewnie kiedyś tu wyląduje.
Co do bajek pamiętam jeszcze taką jedną o dziewczynce która była zazdrosna o swojego młodszego brata bo on dostawał na pikniku cały koszyk jedzenia a on jedną kanapkę. Ale co sie dziwić skoro to było pisane na zasadzie "Wrzuce fajne obrazki z word artu i coś o nich napisze"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”