Latest post of the previous page:
Zgoda, narzędzie samoobrony powinno być dobrane do możliwości danego człowieka. Jednemu pałka, albo gaz, innemu nóż.Godhand pisze:Ergo - nóż jest dużo bardziej wymagający w "kontroli".
Latest post of the previous page:
Zgoda, narzędzie samoobrony powinno być dobrane do możliwości danego człowieka. Jednemu pałka, albo gaz, innemu nóż.Godhand pisze:Ergo - nóż jest dużo bardziej wymagający w "kontroli".
Zmarnowaliśmy sporo czasu.Zgoda, narzędzie samoobrony powinno być dobrane do możliwości danego człowieka. Jednemu pałka, albo gaz, innemu nóż.
Bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Byłbym bardzo wdzięczny za konkretny przykład.Tu często pozycja jaką musisz przyjąć, żeby przeżyć jest "antysparringowa", bo ogranicza twoją mobilność czy szybkość, kosztem ochrony wrażliwych partii ciała ( np. przez mniej ruchliwą postawę, użycie wolnej ręki do zasłonięcia linii centralnej ciała itp.). Bo w realnej walce trzeba się liczyć z ranami. I ktoś, kto osłabi obronę kosztem mobilności/ szybkości ( co dawałoby mu większe szanse na sparringach), drogo za to zapłaci w realnej walce, o ile użyje nawyków sparringowych
Nie zmarnowaliście. Ciekawa dyskusja wyszła. Cieszę się, że ją sprowokowałem.Godhand pisze:Bo wychodzi na to, że mamy prawie podobne zdanie na temat![]()
Jak napisałem, nie ma to sensu, bo Ty i tak wszystko wiesz lepiej. Szkoda mi czasu.Grimzon pisze:Bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Byłbym bardzo wdzięczny za konkretny przykład.
To jest informacja z października. Jakieś nowe wieści odnośnie drugiego tomu? Skończony, oddany do redakcji, premiera za miesiąc? :wink:Navajero pisze:Fabryka ma tylko pierwszą cześć, drugą właśnie piszę. Stan na dzisiaj: 349 525 znaków ze spacjamiJak dobrze pójdzie, skończę ją na przełomie grudnia/ stycznia, tak więc wydanie jej nie jest takie odległe ( choć wiele zależy tu od Fabryki, kolejki do drukarni itp.).