62
Nie ma to jak wstać sobie o 6 i pisać w ciszy w cieplutkim łóżku :)
Dla tych, którzy znają już trochę historię Aether, mały spoiler: cofnęłam się o jakieś 15 lat do początku jej "kariery". Taki mały chudzielec, a taka wyszczekana :D

63
Chyba powoli nienawidzę tego, co piszę. Rzygam już eterem. Mam ochotę wbić sobie długopis w czoło (choć piszę na komputerze).
To by było na tyle z postępów prac...

64
Nie jest to efekt przepracowania? Siedzenia zbyt długo nad jedną rzeczą?

Może daj komuś wyrobionemu do przeczytania? Albo paru osobom? Konkretna, negatywna, albo pozytywna ocena, pozwoli na to spojrzeć z boku i ocenić, czy potrzeba przerwy, czy przerwy i napisania od nowa.
ichigo ichie

Opowieść o sushi - blog kulinarny

65
Jason pisze:Nie jest to efekt przepracowania? Siedzenia zbyt długo nad jedną rzeczą?

Może daj komuś wyrobionemu do przeczytania? Albo paru osobom? Konkretna, negatywna, albo pozytywna ocena, pozwoli na to spojrzeć z boku i ocenić, czy potrzeba przerwy, czy przerwy i napisania od nowa.
Masz rację, wbiję sobie długopis w oko! Będę jak prawdziwy pirat przynajmniej...

Potrzeba opisów... A ja nienawidzę pisać opisów.

66
To zrób najpierw szkielet dialogowo akcjowy a potem dopełnisz. W sumiewtedy wyjdzie gdzie trzeba a gdzie nie.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

67
ithilhin pisze:To zrób najpierw szkielet dialogowo akcjowy a potem dopełnisz. W sumiewtedy wyjdzie gdzie trzeba a gdzie nie.
Przecie wiesz, że dialogi i akcja są :)

68
No wiem! Dlatego dalej pisz, napisz akcje!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

69
ithilhin pisze:No wiem! Dlatego dalej pisz, napisz akcje!
Już prawie skończyłam flashbacki. Chyba nie miałaś jeszcze szansy poznać 15 letniej Aether, prawda?

70
W weekend ją poznam chętnie. A Ty pisz dalej!
gosia

Obrazek

71
ithilhin pisze:W weekend ją poznam chętnie. A Ty pisz dalej!
Jak dokończę, to podeślę. Mam młyn w robocie i średnio siłę na pisanie.

72
Aether pisze:Mam młyn w robocie
Migrujecie coś?

U nas teżmłyn.
gosia

Obrazek

73
ithilhin pisze:
Aether pisze:Mam młyn w robocie
Migrujecie coÅ›?

U nas teżmłyn.
Duży projekt (do końca roku), dużo komunikacji world-wide, milion mniejszych operacyjnych spraw, wszystko na do piątku.
Rzygam Excelem (jak i eterem), choć prawdę powiedziawszy coraz mniej tęsknię za robota sysadmina ;)
Ostatnio zmieniony wt 08 kwie 2014, 21:28 przez Aether, łącznie zmieniany 1 raz.

74
Trzymam kciuki. :)
gosia

Obrazek

76
Nie, ja na wczoraj miałam wysłać raport księgowy, który miał się zgadzać. no cóż, nie moja wina, że oni sobie to tak księgują, że IM się nei zgadza ::P (a na serio to musimy wyjaśnić co nam tak bruździ).

Ale, żeby nie było, że nie na temat: czy project CI przeszkadza w pisaniu? może go jakoś wykorzystasz do zwrotu akcji? :P Albo jakaś wymiana zdań zainspiruje do dialogu?
gosia

Obrazek

Wróć do „Maraton pisarski”