Witam!

1
Czołem panowie i panie! ;) ... Skoro należy się przedstwić to to zrobię... na imię mam Jakub... urodziłem się w roku 92... czyli lat mam 15 ... mieszkam w pięknym mieście Wrocław...

No cóz... interesuję się fantastyką (literatura i "gry fabularne") już od dłuższego czasu... od jakoś półtorej roku próbuję pisać opowiadanka... w konwencji fantasy oczywiście... choć nie zawsze... wychodzą jak wychodzą, ale się staram ;) ...

Tak więc... pozdrawiam wszystkich (szczególnie Testudosa, który mi o tym forum powiedział ;) )...

2
Witam.

Rozgość się. Zapachowe choinki czekają. Herbata wiecznie gorąca, a herbatniki świeże i chrupiące. Jakoś tak.

Pozdro.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

4
Lawicky, mordo ty moja! Czołem!

Ja też Cię pozdrawiam! Jeśli Masz tyle ikry co Testudos, to będzie wesoło!
It wasn't me!

Rozgość się. Zapachowe choinki czekają. Herbata wiecznie gorąca, a herbatniki świeże i chrupiące. Jakoś tak.
Od dłuższego czasu staram się dostać tę choinkę...! Chyba pójdę jednak do kiosku i stracę te 90 groszy...
Are you man enough to hold the gun?

6
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
Od razu z grubej rury towarzyszu Lawicky:

Oszczędzajcie kropki!

Wiem, jak trudny do zwalczenia jest ten nawyk, żeby każde zdanie kończyć wielokropkiem, w końcu tak wiele rzeczy jest niepewnych, niedokończonych i niekonkretnych...

Ale co za dużo to niezdrowo! Kropki, przecinki, przekleństwa - masz całe morze środków stylistycznych żeby wyrazić swoje myśli. Używajcie ich.

Witajcie w Weryfikatorium obywatelu.

[Otwiera żelazne, pokryte rdzawymi plamami odrzwia, odsłaniając najeżony ostrzami korytarz prowadzący w głąb twierdzy]

Hm. Pani Krysia miała umyć podłogę... [Kopie jakieś piszczele pod ścianę]
Pozdrawiam
Nine

Dziewięć Języków - blog fantastyczny
Portfolio online

8
Ninetongues pisze:
Oszczędzajcie kropki!

tak... chyba masz rację... tak się przyzwyczaiłem, że po każdym zdaniu rzucam trzykropek... 1... 2... 3... Zaczynam odwyk! ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”