Witam

1
No dobra, to więc tak... :P

Nie lubię o sobie mówić, więc będzie zwięźle i na temat. Witam wszystkich serdecznie, mam 28 lat i żyję, ucząc prywatnie. Z wykształcenia filolog polski, ale cytując pewnego sławnego pana, "wiem, że nic nie wiem" (bolesna prawda, szczególnie przy stanie dzisiejszej edukacji). Na co dzień czytam fanfiction polskie i anglojęzyczne, tłumaczę dla zabawy i piszę takowóż. Aspiracji na pisarza nie mam, bo mym skromnym zdaniem można przymrzeć głodem w tym zawodzie. Własną pisaninę traktuję raczej jako ciekawe zjawisko językowe, bo nigdy nie wiadomo, co mi wyjdzie, tym bardziej że nieustannie kombinuję i eksperymentuję.

No to byłoby na tyle.

Pozdrawiam,
Phoe

2
Cześć :) Zapraszamy do nas.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

4
Bycie filologiem jest takie dochodowe? To skąd na tym forum tylu polonistów i humanistów, którzy marzą tylko o jednym - napisaniu bestselera? :)
\

5
Humanozerca pisze:Bycie filologiem jest takie dochodowe? To skąd na tym forum tylu polonistów i humanistów, którzy marzą tylko o jednym - napisaniu bestselera? :)
Bycie filologiem jest po prostu fajne.
A i dochodowe bywa, gdy taki filolog wykonuje fajny, często inny niż związany z filologią polską, zawód ;)

6
Ja finansowo nie narzekam :cool: Tym bardziej że na edukację popyt będzie zawsze i można robić multum rzeczy z tym związanych :) Ale to trzeba też odrobiny kreatywności i promocji własnej osoby. Praca sama nie przyjdzie.

7
Phoe pisze:Ja finansowo nie narzekam :cool: Tym bardziej że na edukację popyt będzie zawsze i można robić multum rzeczy z tym związanych :) Ale to trzeba też odrobiny kreatywności i promocji własnej osoby. Praca sama nie przyjdzie.
O to mniej więcej również chodziło, ale z wyjaśnieniem mi niekoniecznie wyszło :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”