16

Latest post of the previous page:

Z powodu technicznych trudności z umieszczeniem na forum całego dzieła zapraszamy do czytania tutaj:
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

18
O, tak! Utwór jest wybitny! Zwłaszcza część zatytułowana "Mięso w butonierce"! Wspaniałości! :D
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

19
U mnie wszystkie nadesłane teksty wywołały uśmiech - ale Chii stworzyła prawdziwą antyformę :D Gratulacje dla organizatorów za niestrudzoną reklamę - i dla zwycięzców! :D

20
Głosowałam na Ancepę, ale fakt "Mięso w butonierce" wymiata.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

21
Cały cykl wymiata! Gdybym mogła głosowałabym ręcamy i nogamy!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

22
Tak, to oddzielna kategoria poezji! :) Chiiezja :D
gosia

Obrazek

24
Ja również dziękuję! I gratuluję Miggy, ancepie i każdemu, kto coś stworzył na konkurs (czytelnikom też gratuluję, że udało im się przez to przebrnąć)! Niech żyje (anty)poezja! :D

I gratulacje dla organizatorów, bo to fajny konkurs był! Hej! Czymcie tak dalej! :D

I jeszcze tak sobie nadmienię, że ten konkurs antypoetycki zachęcił mnie i zmobilizował do powrotu do formy poetyckiej, z którą od dłuższego czasu byłam skłócona. I na dodatek pozwolił mi na nią spojrzeć zupełnie inaczej (czy wspominałam już, że to właśnie dzięki niemu wybrałam się w końcu na slam poetycki?).
Dzwoń po posiłki!

25
Dziś wysłałam nagrody, gdyby nie doszły w tym tygodniu to się odezwijcie :)
gosia

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy różne”