Propozycja od początkującej :)

1
Hej hej :D

ithilhin poleciła mi tu napisać, więc posłusznie się melduję.
Propozycja zmiany punktu mówiącego o trzydziestodniowej karencji dla początkujących na dodawanie tekstów do działu weryfikacyjnego.

Mój pomysł:

Skrócenie tego okresu do dni 14-tu (lub nawet dziesięciu) ale wprowadzenie dodatkowego warunku: minimum 50 postów.

Uzasadnienie:
Ktoś się rejestruje, przedstawia i tyle go widzimy, po miesiącu wkleja fragment swojej twórczości i oczekuje oceny (czyli pomocy).
A taki ktoś jak załóżmy ja (przepraszam, ale jakoś się sama sobie nasunęłam :P) - jest aktywny, pisze i czyta, próbuje weryfikować, stara się żyć tym forum i musi czekać aż miesiąc
:(

Przeżyję, 30 dni to nie jest dużo, ale co do aktywności (a raczej jej braku) u niektórych osób dających swoje dzieła do weryfikacji miałabym zastrzeżenia. Dlatego wprowadziłabym zasadę minimalnej ilości postów, zwłaszcza tych napisanych w dziale weryfikacyjnym.
Owszem, sama jestem kiepskim redaktorem (najczęściej wiódł ślepy kulawego) ale czy mi się coś spodobało, czy było interesujące - mogę napisać. I tego bym wymagała od wszystkich :D

Dziękuję za uwagę i przepraszam za ewentualne niedogodności.
To pisałam ja: Augusta.

2
Po raz, który to samoooooooooooooooooooooo...
Augusta pisze:Mój pomysł:
Skrócenie tego okresu do dni 14-tu (lub nawet dziesięciu) ale wprowadzenie dodatkowego warunku: minimum 50 postów.
50 postów czyli spamowanie powitań lub tekstów w Tu wrzuć w stylu "Fajne, pisz dalej", "Do bani..." itd.
Augusta pisze:Ktoś się rejestruje, przedstawia i tyle go widzimy, po miesiącu wkleja fragment swojej twórczości i oczekuje oceny (czyli pomocy).
A taki ktoś jak załóżmy ja (przepraszam, ale jakoś się sama sobie nasunęłam :P ) - jest aktywny, pisze i czyta, próbuje weryfikować, stara się żyć tym forum i musi czekać aż miesiąc
A jak myślisz kto dostanie większy odzew pod swoim tekstem?
Augusta pisze:Dlatego wprowadziłabym zasadę minimalnej ilości postów, zwłaszcza tych napisanych w dziale weryfikacyjnym.

Na minimalną Ilość się zgadzam czyli 2^λ, gdzie λ to moc zbioru liczb naturalnych.
Wszechnica Szermiercza Zaprasza!!!

Pióro mocniejsze jest od miecza. Szczególnie pióro szabli.
:ulan:

3
Grim :D magiczne znaczki :D
A na serio to skoro temat wraca to moze warto to przerobić, choćby po raz kolejny.
Pomysłem jest stworzenie grupy, która może zakładać nowe posty w Tuwrzuciu, tylko musze sprawdzić czy tak sie da. Użytkownicy, którzy chcieliby wrzucać do Tuwrzucia musieliby wysłać zgłoszenie do grupy. Moderator po rozpatrzeniu przyjmowałby lub nie.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

4
ithilhin, a Miggy? Nie chciałbym, żeby nie wrzucała! A wiem, że nie lubi komentować. Taki jej urok.
To tylko przykład!
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

5
Nie można nikogo zmuszać administracyjnie do pisania postów. Jak mnie gdzieś do czegoś zmuszają, co mi nie odpowiada, to natychmiast stamtąd uciekam.
Sądzę, że nie jestem wyjątkiem.
Ostatnio zmieniony pt 09 maja 2014, 16:24 przez Gorgiasz, łącznie zmieniany 1 raz.

6
I może jeszcze sprawdzałby poziom merytorycznośći postów danego uczestnika. Temat powraca bo każdy kto przychodzi uważa się za wyjątkowego i to właśnie jemu należny dać prawo ominąć przepisy.
ithilhin pisze:Grim :D magiczne znaczki :D
Nie magiczne znaczki a minimalna liczba oznaczająca ilość.

7
Wszyscy którzy juz są by byli juz w grupie... Ale rozumiem, ze chodzi o hipotetycznego nowego użytkownika pokroju Miggy? Można dopuścić przesłanie oróbki tekstu do Weryfikatora z hasłem, nie lubie komentować ale poproszę o oceny. Jesli Ertyfikator uzna, ze warto to by dopuszczał do zamueszczenia.
No ale to z kolei komplikuje.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

8
Póki co, to mamy mało nowych użytkowników w "tuwrzuciu"; należałoby raczej ich zachęcać, a nie stawiać jakieś warunki (nawet zasadne).

9
Grim dla mnie to magiczne znaczki :)
I ŻARTOWAŁAM (w temacie znaczków). Co do reszty rozumiem, ze pomysł Co nie odpowiada nawet jakby był możliwy technicznie?

[ Dodano: Pią 09 Maj, 2014 ]
Gorgiasz, racja, ale są fale kiedy dziennie usuwamy po kilka falstartów.
gosia

Obrazek

10
Generalnie wszystkie chyba fora narzekają na brak nowych userów. Administarcje podejmują czasem nawet nieetyczne akcje, aby ich zdobyć. Sądzę, że każdego, kto się pojawi, powinniśmy szanować - w sensie zrobić co można, aby go zatrzymać.

11
Acha a przyjęcie do grupy mogłoby byc uzależnione nie od postów tylko czy minęło 30 dni. Wtedy mamy polaczenie starej zasady z uniknieciem falstartu. I nadal pozostałby wymóg zapoznania sie z regulaminem bo tam by była instrukcja co i jak.
gosia

Obrazek

12
ithilhin pisze:Gorgiasz, racja, ale są fale kiedy dziennie usuwamy po kilka falstartów.
A będzie inaczej? Przecież to wrzucają ludzie, którzy nie czytają regulaminu.
A jak koś się uprze to wrzuci powitanie i napisze "cześć miło mi poznać" w 49 innych powitaniach. Czy o taki sztuczny przyrost postów chodzi?

13
Gor, ale ja szanuje użytkowników. Tylko w druga stronę tez to przeciez działa.

[ Dodano: Pią 09 Maj, 2014 ]
Grim, przeczytaj modyfikacje mojej propozycji. Nie zacytuję bo piszę z telefonu.
gosia

Obrazek

14
Ithi, słonko, mało masz roboty?
Augusta pisze:A taki ktoś jak załóżmy ja (przepraszam, ale jakoś się sama sobie nasunęłam :P ) - jest aktywny, pisze i czyta, próbuje weryfikować, stara się żyć tym forum i musi czekać aż miesiąc
Hmmm...
Augusto droga, i Ty to wszystko robisz dlatego, żeby zasłużyć na wcześniejszą publikację?
O ja nieszczęsny, wydawało mi się, że dlatego, iż bycie na forum wydaje Ci się ciekawym doświadczeniem. Te durne złudzenia... :-(

Nikogo nie da się zmusić, żeby był aktywny. Smoke ma na ten temat twardą teorię, którą ostatnio zdaje się (po raz kolejny) ogłosił w Krzykpudle.
Ona jest dość syntetyczna - "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie".
Jeśli ktoś nie chce pomagać innym, a oczekuje, że inni pomogą jemu - cóż, wolno mu oczywiście, jednak ponosi pewne ryzyko takiej postawy.

Forum jest społecznością. W niej własne JA jest istotne (artyści... :roll: ), ale o tyle, o ile zechcą je respektować inni.
Dlatego chyba nie ma powodu do nadzwyczajnej przyjazności na kredyt.

15
Zobacz tylko ile osób upomina się o zablokowane teksty. Nie wszyscy. Chcesz się bawić w dodawanie do grup ok. Tylko czy mamy teraz odpowiednie siły przerobowe do tego jak ciebie nie będzie przez jakiś czas.

Wróć do „Sprawy organizacyjne”