Zwracam się z nieśmiałą propozycją o dodanie koloru odrębnego dla oznakowania wydawców bądź ich przedstawicieli.
Najchętniej widziałbym kolor zielony, ale to już według uznania Administracji Forum.
Kryterium przyznania powinno być proste - każdy, kto reprezentuje wydawcę i zgłosi "zapotrzebowanie" może po akceptacji Administracji uzyskać "kolor".
I jedna uwaga zasadnicza - spam w wykonaniu osób z rangą "wydawca" oraz kryptoreklama własnej firmy powinny być pod szczególnym nadzorem. Chyba że Administracja pozwoli założyć osobny wątek dotyczący danego wydawnictwa, gdzie ewentualnie rzeczony wydawca będzie mógł zamieszczać bieżące informacje i odpowiadać na zadawane pytania.
3
To uzupełniłbym o jeszcze jeden wymóg odnośnie nazwy konta.
Imię Nazwisko lub Nazwa wydawnictwa
W pierwszym przypadku wymagana nazwa wydawnictwa w podpisie.
w drugim imię nazwisko w podpisie.
W obu przypadkach w podpisie powinno znaleźć się stanowisko osoby w wydawnictwie.
Imię Nazwisko lub Nazwa wydawnictwa
W pierwszym przypadku wymagana nazwa wydawnictwa w podpisie.
w drugim imię nazwisko w podpisie.
W obu przypadkach w podpisie powinno znaleźć się stanowisko osoby w wydawnictwie.
4
Pomysł dobry.
Tylko czy Ranga będzie dla chętnych czy "obligatoryjna'? Co jak ktoś ma wydawnictwo, ogłasza je w sygnaturce, a nie chce być przypisany do grupy?
I jak sprawdzać czy osoba aspirująca di grupy rzeczywiście jest poważna?
Tylko czy Ranga będzie dla chętnych czy "obligatoryjna'? Co jak ktoś ma wydawnictwo, ogłasza je w sygnaturce, a nie chce być przypisany do grupy?
I jak sprawdzać czy osoba aspirująca di grupy rzeczywiście jest poważna?
8
Do PISARZY - Wery ZAPRASZA.
Zaprawdę powiadam wam, pukajcie, a będzie wam otworzone...
A Maciek - myślę, że należy mu się ranga WYDAWCA... bardzo
Zaprawdę powiadam wam, pukajcie, a będzie wam otworzone...
A Maciek - myślę, że należy mu się ranga WYDAWCA... bardzo
Ostatnio zmieniony ndz 11 maja 2014, 01:06 przez Natasza, łącznie zmieniany 2 razy.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)
9
Ranga nie obowiązkowa. Natomiast jeżeli ktoś chciałby temat w dziale wydawnictwa to musi się o taka rangę postarać.ithilhin pisze:Tylko czy Ranga będzie dla chętnych czy "obligatoryjna'? Co jak ktoś ma wydawnictwo, ogłasza je w sygnaturce, a nie chce być przypisany do grupy?
12
Szczerze? Będę zaszczycony. Ale tak naprawdę nie o to mi chodziło, kiedy rzucałem "pomysła"...Natasza pisze: Maciek - myślę, że należy mu się ranga... bardzo
Po prostu kilka razy popadłem w lekką konfuzję, czytając ten czy tamten wpis na temat tamtej czy tej książki i zastanawiałem się nad "rzetelnością" prezentowanej opinii. Nie, żebym miał cokolwiek przeciwko reklamie, zwłaszcza jeśli regulamin forum pozwoli na coś takiego. Ale uważam, że działania krypto są po prostu nieetyczne. A mnie osobiście irytują...
Chciałbym też, aby moje ewentualne dalsze wypowiedzi były traktowane jako głos indywidualny (bo indywidualności wyrzec się nie zamierzam), ale jednocześnie aby wszyscy dyskutujący wiedzieli, że nie zawsze i nie do końca będę obiektywny, bądź prezentuję innego rodzaju doświadczenia dotyczące na przykład twórczości, publikowania, wrednych wydawców i upierdliwych redaktorów...

14
Sprawy techniczne dotyczące miejsca są na obecną chwile nie istotne. Można zrobić jak podforum w Wydawnictwach to się jeszcze ustali. Na razie ważniejsze ustalenie wymogów i co ten tytuł daje.ithilhin pisze:Temat "autorski"? Ale byśmy to robili na forum wydawnictwa, czy w oddzielnym jakimś dziale/ podforum?
To drugie chyba lepiej?
[ Dodano: Nie 11 Maj, 2014 ]
Nie ma potrzeby. Kto che udzielać się jako oficjalny głos swojego wydawnictwa to musi starać się o rangę. Możliwe, że będzie wymagana weryfikacja poprzez kontakt z wydawnictwem.ithilhin pisze:Tylko żeby uniknąć wypowiedzi krypto lub antykonkurencji to ranga by musiała być obowiązkowa. Chyba.
15
O tym nie pomyślałem, ale to dlatego, że z zasady nie wypowiadam się na temat konkurencji...ithilhin pisze:Tylko żeby uniknąć wypowiedzi krypto lub antykonkurencji to ranga by musiała być obowiązkowa. Chyba.
Nie powinien dawać nic, poza ewentualną możliwością założenia wątku własnego w dziale wydawnictw. Powinien za to nakładać szczególne OBOWIĄZKI na użytkownika.Grimzon pisze:Na razie ważniejsze ustalenie wymogów i co ten tytuł daje.