Krzysztof, jestem zawodowym wojakiem od ośmiu lat. Jak to w armii przeżyłem trochę przygód, zwiedziłem nieco świata (niestety w większości przypadków niezbyt przyjemne miejsca).
Mam 27 lat, nieśmiertelny rocznik 80 (kocur25 to mój nick używany wszędzie od dawna, więc nadal go nie zmieniam, nie lubie sobie komplikować życia). Szczęśliwie żonaty, mam dwóch synów.
Jestem fanatykiem książek, szczególnie lubuję się w SF. Już jako 9 latek wypożyczałem kilka książek tygodniowo. Za gorsze wyniki w nauce najskuteczniejszą karą jakiej używali moi rodzice był zakaz korzystania z biblioteki.
Wbrew temu co można by o mnie myśleć, nie jestem typowym molem książkowym. Jestem fanatykiem broni palnej, skoków spadochronowych i strategii wszelkiego rodzaju. Raczej nie mam czasu siedzieć wygodnie w fotelu z książką. Za to targam je ze sobą w plecaku, gdziekolwiek zmierzam.
Cóż, to chyba tyle na mój temat, pozdrawiam.
9
Hej.
Miło spotkać wojskowego fantastę. To już wiem dlaczego pisałeś, że znasz się na broni palnej. No to, panie i panowie - mamy eksperta!
Może miałbyś ochotę wrzucić do działu "pomoce" jakiś felietonik o broni palnej w literaturze? Ot, tak żeby ludzie nie popełniali oczywistych błędów. Coś o kalibrach, odrzucie, celności, zasięgach... Takie tam.
Pozdrawiam i witam w Weryfikatorium.
Miło spotkać wojskowego fantastę. To już wiem dlaczego pisałeś, że znasz się na broni palnej. No to, panie i panowie - mamy eksperta!
Może miałbyś ochotę wrzucić do działu "pomoce" jakiś felietonik o broni palnej w literaturze? Ot, tak żeby ludzie nie popełniali oczywistych błędów. Coś o kalibrach, odrzucie, celności, zasięgach... Takie tam.
Pozdrawiam i witam w Weryfikatorium.