16

Latest post of the previous page:

Zależy, kiedy wujek.kot będzie mógł coś zacząć. Warto wiedzieć, w jakim świecie będziemy i do tego dorobić postacie w tym temacie.
"Hodor."
~ Hodor

17
W Nełroszmirę przegrałem najpiękniejsze 5 lat życia, a aktualnie mistrzuję. ;) Ten system jest doskonały, ale nie dla fanów turlania. Mechanika jest dziurawa jak rzeszoto i do płynnego prowadzenia wymaga ogromnych uproszczeń - zostaje z niej może 1/10.

Natomiast co do świata, jest cudowna - pozwala właściwie stworzyć sobie świat na nowo. Moja mapa Neuro po tych latach grania, po połączeniu wszystkich konceptów moich i mojego brata, który mistrzował mi kiedy grałem, przypomina tę z podręcznika już tylko z zarysu. Takie wykreowane przez nas miejsca jak Rapid City czy Denver, Oklahoma City albo Pittsburgh na stałe wkroczyły dla mnie do NS i nie wyobrażam sobie grać bez nich. Dlatego dla fanów frilansu w RPG Szmira jest po prostu idealna.

No i GENIALNY setting "Piratów" - kampanię na Karaibach trzeba przeżyć! <3

[ Dodano: Czw 22 Maj, 2014 ]
PS. Natomiast granie sesji na forum to poroniony pomysł moim zdaniem. xD

TO FORUM LITERACKIE. Idźcie sobie na poltergeista czy gdzieś xD
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

18
Według mnie granie na forum to jest dobry pomysł. To forum literackie, a granie polega na pisaniu, no nie? :D
"Natchnienie przychodzi, kiedy człowiek przyklei łokcie do biurka, tyłek do krzesła i zacznie się pocić. Wybierz jakiś temat, jakąś ideę i zacznij wyżymać mózg, aż Cię rozboli. Na tym polega natchnienie."
David Martin

Dr Bąbelek

19
Nie, nie, nie.

Ludzie, my tu poważną literaturę robimy, mamy jakieś ambicje, a sesje pbf to jest najbardziej gimbusiarska rozrywka w historii. xD Poza tym naprawdę, w internecie jest MILION miejsc, gdzie można sobie grać pbfy. I wery nie jest jednym z nich. Veto zdecydowane.
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

20
Tru, granie sesji na żywo jest wielokroć lepsze. Nie mogę powiedzieć, żeby RPG rozwijało wyobraźnię - do tego potrzebne są jeszcze chęci, których większość fantastów i erpegowców nie posiada. Zaczynałem od grania na czacie i choć tam tempo jest żywsze, to wciąż nie to samo.

[ Dodano: Czw 22 Maj, 2014 ]
Jak się teraz zastanawiam, nie wiem czy powinienem się pchać w prowadzenie czegokolwiek. Przypomniałem sobie, że prowadzę Gwiezdne Wojny i Warhammera, gram w Warhammera, Cyberpunka, Wampira i DnD, a to wszystko to poważne kampanie są. A do tego poprawiam mechanikę cyberwszczepów. I pracuję nad własną powieścią. Oraz grą komputerową, choć w dalszej perspektywie.

A do tego jeszcze mam pracę i kobietę. I życie społeczne.

21
Gimbusiarska? To ty chyba nie widziałeś, co "gimbusy" robią dla rozrywki. :)
Ja na żywo nie grałam, bo nie mam z kim. Moi znajomi nawet nie wiedzą, co to jest.

Taa... Życie... Jak to jest je mieć? xD
"Natchnienie przychodzi, kiedy człowiek przyklei łokcie do biurka, tyłek do krzesła i zacznie się pocić. Wybierz jakiś temat, jakąś ideę i zacznij wyżymać mózg, aż Cię rozboli. Na tym polega natchnienie."
David Martin

Dr Bąbelek

22
Ceallach pisze:Taa... Życie... Jak to jest je mieć? xD
Nie wiem, nie mam czasu się nad tym zastanawiać. Wolne chwile spędzam na graniu na PS3, nie filozoficznych rozkminach :P możemy zawsze podyskutować o RPG, mogę polecić coś. To chyba jest bardziej rozwojowe, niż w kółko klepanie o tym, jak się w karczmie siedzi.

23
U mnie też z graniem na żywo jest kiepsko. Skompletować Drużynę ciężko, a i wytłumaczyć zasady mając jeden podręcznik to długa, żmudna praca.
"Hodor."
~ Hodor

24
Ja mam aktualnie w drużynie do Neuro chłopa z Apallachów. I miałem poważny problem, bo twórcy nie przewidzieli, że ktoś chciałby grać chłopem, a nie mógł dostać cechy dla szlachcica. xD
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

25
Grałabym.
jako ex gm na 2 pbfach posiadam doświadczenie w musztrowaniu chochlików.
PS3 to zło. Swoją drogą, jak się gra na rozmazanych teksturach, z input lagiem i mikro rodziałką? pod lupą?
tl;dr

Kawa moim bogiem.

27
Pomysł z sesją na forum jest fajny. Przy wcześniejszym ustaleniu paru reguł, może to być dobry trening pisarski.

A co do inspirowania i rozwijania wyobraźni przez gry fabularne, to różnie z tym bywa. Dobrze, jeśli erpegi są punktem wyjścia do poszerzania zainteresowań, ale gorzej, jeśli są głównym źródłem informacji.
ichigo ichie

Opowieść o sushi - blog kulinarny

28
Majorette pisze:Swoją drogą, jak się gra na rozmazanych teksturach, z input lagiem i mikro rodziałką? pod lupą?
A dziękuję za troskę, nawet w porządku.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A jak Tobie się nie gra w exclusivy takie jak Gran Turismo 5, Metal Gear Solid 4, Heavy Rain, Dust 514, The Last of Us, etc?

29
Zróbmy pbfa, tylko kto będzie gmem?
Nie potrzebuję, mam obilivion na silniku skyrima, włosy Nilin powiewają na wietrze, mam gry sprzed roku w 120 fps bez cięć i robie ciuszki moim simom, koszę w minecrafta na modach, a poza tym: tekstury hd rulez. :cool: Odpalmy oboje rozdzielczość 3k z kawałkiem na 1k z kawałkiem w 3D i przekonajmy się kto będzie miał lepszą grafikę. nawet ci pożyczę jakąś przez Steam. A taak, ty nie możesz...
tl;dr

Kawa moim bogiem.

30
Wiesz, też mam komputer :) nawet cztery, w tym jeden służbowy.
Jeżeli naprawdę Wam na tym zależy, mogę być Misiem. Ale nie spodziewajcie się jakiegoś szalonego tempa. Na pewno średnio jeden 4 posty w tygodniu napiszę. Może więcej. Może nie. :P Jestem zajęty graniem w gry na rodziałce 720p.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”