"Wyślij"

1
Mężczyzna w wieku około 28 lat kliknął przycisk "Wyślij". Od tego momentu, dzieliło go już tylko trzydzieści długich dni, aby jego dzieło ujrzało światło dzienne, a nieznana mu grupa osób zwana "WeryfikatoriuM" wydała na niego wyrok. Do tego czasu, zapewne na nowo obudzi w sobie przytłumione przed pisarstwo pasje. Mowa tu o genealogii i fotografii, które to właśnie one pobudziły go do chęci pisania. Bo przecież poznawanie historii ludzi, którzy już dawno odeszli a także tworzenie stop-klatek z przeżyć życia codziennego, są składnikami, może nie tyle koniecznymi dla dobrego pióra, ale z pewnością to ułatwiają.

3
pisze_ksiazke pisze: a nieznana mu grupa osób zwana "WeryfikatoriuM" wydała na niego wyrok.
Nie przejmuj się. Każda grupa osób jest na początku nieznana. Potem to się czasem :P zmienia.

4
pisze_ksiazke pisze:wydała na niego wyrok
Wyrok to my już możemy zaordynować: do ShoutBoxa po kawę marsz :)

A na serio to witamy, rozgość się.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

5
Witam w imieniu świeżynek :)
Sama nie wiem czy gorsze jest oczekiwanie na możliwość wrzucenia czegoś swojego czy poddawanie się osądowi. Co piszesz? Proza, poezja? Można gdzieś zobaczyć Twoje zdjęcia?
"The test of a first-rate intelligence is the ability to hold two opposed ideas in mind at the same time and still retain the ability to function" F.S.Fitzgerald

7
Świetne zdjęcia!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

10
Super foty! Ja póki co nadal w okresie przedpublikatorskim na zacnym WM forum, także witaj na pokładzie. Płyniemy koja w koję. Podobnie jak Weneda, jeśli już być akuratnym :mrgreen: .

11
Musisz mieć dobry sprzęt, telefonem ich nie zrobiłeś;) Cieszą oko. Co do tej łajby pirackiej to się rozczarowałem jak zobaczyłem ją w ruchu na żywo i usłyszałem pierdzącego diesla. Czar prysł;)
Oryginalnego nicka masz kolego) Tak 3maj.

12
Weneda i Nomada dzięki ;)

pan_ruina - no racja telefon nie zrobiłem;) Zdjęcia w RAWie a potem obróbka, a co do pirackiej łajby.. heh no cóż tak to już jest ;)
Pozdrawiam

13
pisze_ksiazke pisze:
ithilhin pisze:Świetne zdjęcia!
Liczę, że to samo powiesz o fragmencie mojej powieści :P
jeśli ma taki poziom jak zdjęcia to powiem :P

apropos: czy można potocznie powiedzieć "czułość filmu" odnośnie ustawiania parametrów w aparacie cyfrowym?
gosia

Obrazek

14
ithilhin pisze:apropos: czy można potocznie powiedzieć "czułość filmu" odnośnie ustawiania parametrów w aparacie cyfrowym?
Nie można:) Im większa czułość (ISO) tym krótsze naświetlanie matrycy, kosztem większej ziarnistości zdjęcia. Poza tym czułość to tylko jeden z kilku parametrów aparatu.

Jak bym znał kontekst zdania a nie jego wycinek to mógłbym się lepiej do tego odnieść.

Jak by ktoś potrzebował "porad" z dziedziny fotografii, aby merytorycznie nie polegnąć w swojej powieści to służę pomocą :)

15
Dzięki, będę musiała ten film nieszczęsny jakoś zastąpić zatem, bo sama czułość mi tam nie pasuje ;) ISO też :roll:
gosia

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”