Jeszcze raz
Rubio gratuluję

To ciekawe, co piszesz o tym, że to Twój pierwszy drabble - ja swój pierwszy napisałam na poprzednią edycję tego konkursu
Wszystkim naprawdę bardzo dziękuję. Jesteście wspaniali i było mi bardzo trudno wybrać.
Poniżej zdradzę Autorów poszczególnych tekstów - bo nie wszyscy byli ujawnieni w DNN, wraz z moimi opiniami o tekstach. I naprawdę bardzo Wam dziękuję za udział!
Śpiąca królewna (Natasza)
Tekst z baśnią i tajemnicą, która mi umyka. Gdzieś w opowieści czai się piękno. Szkoda, że wykrzyknik narobił zamieszania i ukradł słowo.
Czerwcowa noc (dorapa)
Koty uwielbiam, ale ten nie trafił do mnie z opowieścią. Ale uwiódł inteleketem.
*** /1/ (Herman)
Kolejna baśń i bardzo gładki, sprawny narracyjnie drabbel. Ostre zakończenie.
Michał zabija, Michał zabija - ponownie (Herman)
W drugim jest pomysł, pierwszy zupełnie nie przekonuje.
***/2/ (Augusta)
Tekst z zaskakująca pointą i świetnym portretem bohaterów. Niestety - to nie drabble. Szkoda.
Plan amerykański (Natasza)
Bardzo dobry drabble, z genialną narracją. Był zdecydowanie w czołówce i długo się wahałam czy nie wybrać właśnie tego.
*** /3/ Weneda
Bardzo sugestywny i sprawnie wymalowany opis, ale całość obrazu rozmywa się trochę w zakończeniu.
***/4/ (Zoee)
Lekka i sprawna narracja, świetne zakończenie, dopinające perfekcyjnie całość. Szkoda, że zabrakło jednego słówka do setki.
BANG BANG (Chii)
Kojarzy mi się z piosenką Nancy Sinatry. I ten prześmiewczo-westernowaty klimat. Tylko trochę pointy zabrakło. Ale czytało sięsuper.
Ostatnia sztuczka (Navajero)
Tu także żałowałam, że słów jest za mało, bo pomysł doskonały i dobrze przedstawiony. Główny bohater wzbudza ciekawość i jest dobrze narysowany.
***/5/ (Rubia)
Zwycięzca. Klasyka, ponadczasowość i piękno. Obraz perfekcyjny.
Nagi mężczyzna zabija (eskinda)
Historia z tłem, dopracowany pomysł. I zaskakujące zakończenie. Ponownie mamy owada, który marnie kończy. Fajny drabble.
Aha:
Herman, obiecany medal: