91

Latest post of the previous page:

slavec2723 czyli gratulować? To gratuluję :)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

92
ithilhin pisze:slavec2723 czyli gratulować? To gratuluję :)
Dzięki za gratulację ithilhin. Tylko, że osobiście nic z mojej genialnej twórczości nie zostało wydane :(, więc i nie ma czego winszować. A Filipa pozwoliłem sobie nazwać współautorem antologii z innych powodów, wszak jest to bowiem zbiór opowiadań twórców wszelakich. Dzieki jednak, że we mnie wierzysz - przyjdzie dzień gdy i ja osiągnę mityczny poziom druku :) Czego sobie i wszystim życzę :)

95
Romek, rewelacja!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

99
A jakby ktoś nie miał "polskiej wersji" to zapraszam: http://www.rw2010.pl/go.live.php/PL-H6/ ... epc%C3%B3w

Dodam, że utwór jest na piątym miejscu wśród wszystkich pobieranych w serwisie.

Romku - gratulacje. Jutro zrobimy szum na FB ;-)

[ Dodano: Czw 03 Lip, 2014 ]
Zapomniałem - opowiadanie Romka "Armia ślepców" jest także w antologii "Rok 2012" i to na pierwszym miejscu ;-)

http://www.rw2010.pl/go.live.php/PL-H6/ ... 0Antologia
Pozdrawiam
Maciej Ślużyński
Wydawnictwo Sumptibus
Oficyna wydawnicza RW2010

103
Eeee...znaczy przepraszam, pozwolę sobie wrócić do wojennego Filipa. Przeczytałem antologię i.. jakby tu, żeby się nikt... no nie jest fajerwerkiem :-(
Tym bardziej - na tle innych - opko Filipa się wyróżnia, literacko, myślowo, technicznie i co tam jeszcze dałoby się wymyślić.

Szarpie emocje - WRON-a, "Katyń" Wajdy, marynarka w pepitkę i gestapowiec Schultza. Bardzo mi się protestowało, że czasowo nie teges, że my, że tu, teraz, że Europa i no jakże, ale potem sobie pomyślałem o Ukrainie i, cholera, złe lubi się nawrócić i to do tego w tych samych dekoracjach. Jakoś niezmienne bywa.

Dobra proza, brawo!

104
To ja też się pochwalę. "Trzy do dwóch dla Nowogóry", Fantastyka Wydanie Specjalne 03/14, pod pseudonimem Radomir Darmiła. na razie ocenione najgorzej ze wszystkich ocenionych polskich opowiadań, więc fajerwerków nie ma.

Z tegoż cyklu opowiadanie wyslane do Fahrenheita wróciło z recenzją, że wzudziło kontrowersje, a pierwsze scena w karczmie powinna trafić do zestawienia najgorszych scen w fantasy (zapewne chodziło o skrzata bojąego się, że go karczmarka znokautuje biustem :-D ).
http://radomirdarmila.pl

105
Krzyczałem o tym rok temu i teraz wznawiam swój krzyk: już wkrótce, bo 22 października, debiutuję powieścią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Całe życie o tym marzyłem, prawie cztery lata od napisania ostatniego zdania czekałem. Jestem podekscytowany jak jeszcze nigdy, przenigdy, jaram się jak Londyn w 1666r. i wszystkie inne rzeczy, które płonęły przez czas trwania świata. :D Wkrótce podzielę się i tytułem, i krótkim opisem, i okładką. A póki co krzyczę:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA A A A A A A A A AAAAAAAAAAAAAAAAAA KJDLKGJLSAAAUHKSJGFSKJFHSFS SFSUJHFKJAFHAKJSF AKJFAHSKGJSHKJSAGGWSUIHAJHGLJEGHEGH AAAAAAAAAAAAAAAAG JHGW :D:D:D
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

106
Wow, ogromne graty, Patren, będę wypatrywał wszystkich newsów związanych z publikacją i cieszę się Twoim szczęściem ;D
Całe życie o tym marzyłem, prawie cztery lata od napisania ostatniego zdania
Czekaj, czekaj, czyli kończyłeś powieść w wieku 18 lat? :shock:
"-(...)I dopiero, gdy wydasz śmiertelne tchnienie, pojmiesz, że żywot twój więcej nie znaczył niźli jedna kropla w nieskończonym oceanie!
Lecz czymże jest każdy ocean, jeśli nie morzem kropel?"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”