76

Latest post of the previous page:

No i stało się! Wiedziałem, że kiedyś zapętlę się w tych kolejnych wersjach, stylach narracji, wstępach i rozwinięciach... Muszę odpocząć, bo nic mi się nie podoba w tej mojej zabawie w pisanie. Cofnę się o kilka stron tego wątku, przeczytam, co tam kiedyś napisałem i pomyślę, co robic dalej. Na razie: dwa dni przerwy taktycznej.
Coś tam było? Człowiek! Może dostał? Może!

77
Przerwa skończona, bawimy się dalej. Wpadł mi pomysł na krótki tekścik (max 10k), dziś zacznę pisać, jutro skończę. Potem wracam do dłuższych tekstów - mam 4 sztuki mocno napoczęte (jedno już nawet lekko popsute), jest w czym wybierać.
Cel: skończyć przynajmniej jedno do 15.02, następnie zabrać się do opka o tarczownikach na konkurs Craiis (raczej nie zdążę wysłać (opko zaplanowałem na 100k), natomiast będę miał motywację, by w ogóle zacząć).

80
Na razie zgodnie z planem, czyli: krótki tekścik skończony (i wrzucony na WM ;)), w dłuższym natomiast tradycyjna zwiecha koncepcyjna. Ogólnie, dom wariantów. Ale wciąż do przodu :)

81
Znów zacząłem ostro pisać (komp nie wyrabia przy grach... :P), więc, przy okazji, wracam do maratonu. Cel, jako taki, nie istnieje. Bardziej zależy mi na systematyczności, czyli przyjmuję średnią +- 6k dziennie do końca miesiąca.

83
Dzięki. Dziś napisałem 10k głównego tekstu i lekko poprawiłem scenę erotyczną planowanego romansu -- strasznie chce mi się to pisać, mam już bohaterów tej ballady o lekkim zabarwieniu erotycznym, którą kiedyś napiszę. A scena wyszła mi cudna -- strasznie mnie się podoba i tego się trzymam.

84
To super :) Pisz koniecznie, chętnie bym przeczytała romans z męskiego punktu widzenia.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

85
Aż normalnie ci prześlę, Ithi :) Scena mocno erotyczna (wręcz wulgarna), widziana z punktu widzenia faceta.

86
Aż wzięłam głęboki oddech. Ślij, zanim się uduszę :D
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

88
Filip! Dlaczego ze śmiechu? No co Ty. Ślij! Na maila.
gosia

Obrazek

90
Filip, ja też bym chętnie zobaczyła :P Wychowałam sie na poradnikach erotycznych Grahama Mastertona :P
Everything happens for a reason

91
Dobra, odnośnie maratonu: opko uważam za skończone. Wyszło 102k i na razie odkładam -- jest tam dużo rzeczy do poprawienia, ale na razie niech sobie poleży (wrócę do niego za dwa tygodnie). Nie udało się też zachować systematyczności - to bardziej zrywy, niż regularność, ale średnia wyszła w miarę przyzwoicie (ok. 5-6 k dziennie).
Zabieram się za kolejny tekst - tym razem krótszy (ok. 60-70k). Chcę to skończyć do 10 sierpnia. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Wróć do „Maraton pisarski”