Mam na imię Kadah, a imię to ma swoją historię. Tak nazywała się postać z Oka Yrrhedesa - bodaj jedynej elfki w historii o aparycji tchórzofretki i z zaawansowanym problemem alkoholowym. Nie gram od dawna, ale muszę przyznać, że brakuje mi tamtych klimatów.
Oprócz fantasy lubię dobre książki (wiadomo), filmy (wiadomo) i gry - jak wyżej. Przyznaję się do dwóch pierwszych, ostatnie trzymam w tajemnicy, bo gdyby moi uczniowie zwąchali, że pani napiernicza w "Diablo" nie miałabym chwili spokoju. A nic nie poradzę na to, że rozwalanie łbów CWM-elem (Cholernie Wielkim Młotem) uspokaja mnie bardziej, niż wszelkie medytacje, prawda?
Poza tym mój czas pożera rysowanie i origami, dwie wielkie pasje - oprócz pisania, rzecz jasna.
6
Lepiej niż pytani o różnicę pomiędzy:Kadah pisze:A większość pytań, jakie zadają mi uczniowie brzmi "Co to znaczy Neeed for speed? Albo "Co to jest shield"?
- sword
- small sword
- short sword
- long sword
- great sword
- broadsword
- war sword
- cavalier sword

7
Oj tam Grimzon, przecież oni dobrze wiedzą, że na long sword się rzuca D8 a na broad sword 2D4*

*http://forum.rpg.net/archive/index.php/t-317454.html

*http://forum.rpg.net/archive/index.php/t-317454.html
Ostatnio zmieniony wt 22 lip 2014, 20:27 przez ithi, łącznie zmieniany 1 raz.
8
W takim razie lepiej mieć 2D4 niż 1D8 bo ma lepszą wartość oczekiwaną.Oj tam Grimzon, przecież oni dobrze wiedzą, że na longa sword się rzuca D8 a na broad sword 2D4*
9
A jak to ma się do rzeczywistej skuteczności tych mieczy?Grimzon pisze:W takim razie lepiej mieć 2D4 niż 1D8 bo ma lepszą wartość oczekiwaną.Oj tam Grimzon, przecież oni dobrze wiedzą, że na long sword się rzuca D8 a na broad sword 2D4*
10
Tak, że jak się nie ma zbroi lub pancerza to liczba HP(lub PŻ) nie ma znaczenia.ithilhin pisze:A jak to ma się do rzeczywistej skuteczności tych mieczy?

11
Grimzon pisze:Tak, że jak się nie ma zbroi lub pancerza to liczba HP(lub PŻ) nie ma znaczenia.ithilhin pisze:A jak to ma się do rzeczywistej skuteczności tych mieczy?
Jak się umie szybko biegać to jest szansa

12
Oprócz "Need for Speed" są jeszcze pytania o "Call of Duty". A gdyby wiedzieli, co się rzuca na long sword, short sword albo great axe to by znaczyło, że jest jeszcze dla nich nadzieja i kiedyś tam jednak odkleją się od komputera (wyobrażam ich sobie jako wielkie ośmiornice, których przyssawki odrywają się z głośnym cmoknięciem od monitora, wieży i klawiatury). Niestety, obawiam się, że "shield" znają jedynie z Minecrafta. A co do AC - zręczność też go podnosi, niekoniecznie trzeba nawet do kibelka biegać w full plate mail.
15
Akurat jakby w Minecrafta rypali, to dobrze, bo to rozwijająca "gra" :-)
[img]http://i72.photobucket.com/albums/i182/ThePetro/promobar_zps2b9a5402.png[/img]
(...) Dla Historii liczy się tylko wielki cel, przymyka oczy na środki, które doprowadziły do niego. Wywyższa zwycięzców, gardzi pokonanymi. - Zbigniew Nienacki.
(...) Dla Historii liczy się tylko wielki cel, przymyka oczy na środki, które doprowadziły do niego. Wywyższa zwycięzców, gardzi pokonanymi. - Zbigniew Nienacki.