DRABBLE NA NIEDZIELĘ NR 21

1
Ostatnio zmieniony pt 08 sie 2014, 10:36 przez ithi, łącznie zmieniany 2 razy.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

2
Drabble z 21. powaliły mnie na łopatki. Czytajcie!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

3
Mnie dwa pierwsze jakoś nie.
Ale "Woda z mózgu" jest świetna. Brawo dla autora :D

I bardzo fajny wycinek z Kreatorium (zwłaszcza ostatni punkt do mnie przemawia :P).
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

4
A rzeczywiście. Widać duuuuże zaawansowanie w formie. No i treść... dało się przeżyć to, że czytałem fantastykę. Bez strat własnych :-P
I w ogóle ładne "oczko".

5
Świetna, bardzo udana DNNetka. Rafał Cywicki intryguje stusłówkami jakby rodem z narkotycznych wizji. "Woda z mózgu" jest rewelacyjna. Jednakże największy aplauz grona czytelników (Niewierni* plus moja skromna osoba) wzbudził zgrabny i dowcipny fragmencik o mapach i nie tylko. No i ilustrowane bajdy z SB. Kiedyś wspominałyśmy z Ithi zabawki naszego dzieciństwa...

* dla wyjaśnienia - mianem Niewiernych określam osoby weryobce, związane ze mną blisko (lub jeszcze bliżej), które każdej soboty przedeptują w nerwowym oczekiwaniu na kolejny numer DNN...

6
Dziękujemy wiernym (Niewiernym) czytelnikom

Przepraszam autorów sygnowanych jako "głosy" (różne, zwłaszcza zirytowany głos rozsądku), jeśli rozpoznają się z rumieńcem.
Ale rzecz była warta grzechu!
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

10
To pewnie w związku z przenosinami na serwer...
Popytam Ithi...

edyt: i już :D
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drabble na Niedzielę”