166

Latest post of the previous page:

Nie będzie pegazów? Ale jak to? :P
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

167
ithilhin pisze:Nie będzie pegazów? Ale jak to? :P
Ithi, nie kuś :P Pegazów nie ma, ale mam nowego konia czystej krwi arabskiej. Śnieżnobiałą klacz o imieniu Brisa: prezent dla Catherine od Omera. Zaskoczenie, prawda?
Everything happens for a reason

168
Jak do Omera to ja bym się bała na nią wsiąść :P
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

169
ithilhin pisze:Jak do Omera to ja bym się bała na nią wsiąść :P
Ale jej się automatycznie podporządkowują wszystkie konie. Będzie musiała ja poprosić o okazywanie nieufności, bo inaczej Omer się zorientuje, że to podejrzana sytuacja. Przecież to nie jest prezent z czystego serca, tylko eksperyment.

170
Ze 164 stron książki zrobiło mi się nagle 269 a mam jeszcze do poprawienia około 1/5 poprzedniej wersji. Zadziwiające...

171
W piątek myślałam, że skończyłam poprawiać powieść, ale już dzisiaj się przekonałam, jak bardzo się myliłam. To skandal, że ni zauważyłam takiego bubla na pierwszej stronie. Marzy mi się edytor tekstu podkreślający automatycznie wszystkie powtórzenia w obrębie strony. Coraz częściej zaczynam myśleć, ze tego nie ogarnę. Im dalej w las, tym więcej drzew. Litości!

173
Sięgnęłam po zielony długopis w celu poprawienia książki i strony mi się zazieleniły... Czy to już wiosna?

176
Brawo! Kciuki trzymam nadal.
gosia

Obrazek

177
O ja ( w tym miejscu można wstawić odpowiedni epitet )... Zastanawiając się nad książką w narracji pierwszoosobowej przegapiłam tę, którą wielokrotnie czytałam. Wybacz mi Corwinie, wkrótce znów odwiedzę cię w Amberze. Gorzej wodę na kawę :-p

178
Nikt mnie tak nie denerowwał jak Corwin :) Uwielbiam Amber.
gosia

Obrazek

179
ithilhin, no coś ty, Corwin był do przejścia. Bardziej wkurzający jest Lestat, zwłaszcza w Opowieści o złodzieju ciał.

180
Dodałam przypis. Mam nadzieję, że nie będzie bardzo rozpraszał, ale wydaje mi się, że powinien tam być.
Doszło mi dzisiaj coś koło tysiąca znaków. I to w obrębie trzech stron. To zaczyna być przerażające.

181
Dzisiaj trochę cyferek. od momentu rejestracji na Wery (t.j. przez sześć miesięcy) objętość mojej książki zmieniła się w następujący sposób:
liczba stron: było 164, jest 264
liczba wyrazów: było 46.031 jest 72.216
liczba znaków ze spacjami: było 300.414 jest 474.538

a jestem dopiero na 80 stronie kolejnej korekty. Wery działa na mnie very dobrze :)

Ten wpis sponsorowała liczba 9 oraz literka T ;D

Wróć do „Maraton pisarski”