16

Latest post of the previous page:

A ja bym przytulił legitymację. Mam już książeczkę HDK, legitymację prasową i jeszcze parę innych, to by była do kolekcji.

;)

17
Liczy się może nie wykształcenie, ale wiedza. Bardzo się liczy. Bo pisanie to - między innymi - sztuka skojarzeń. A jakie skojarzenia możemy mieć bez znajomości literatury, podstaw kultury i sztuki, historii i wiedzy ogólnej na przyzwoitym poziomie? Flaszka, dupa, stóg siana? To trochę za mało...
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

18
Navajero pisze:A jakie skojarzenia możemy mieć bez znajomości literatury, podstaw kultury i sztuki, historii i wiedzy ogólnej na przyzwoitym poziomie?
To jest generalnie podstawa bycia człowiekiem na poziomie, jak mi się wydaje. ;)

Mi studia dały i dają jedną rzecz, której wcześniej byłem zupełnie pozbawiony: poszerzyły mi horyzonty i uświadomiły, że nie ma jednej uniwersalnej prawdy o świecie. Uważam to za bezcenne.

A może to nie studia, tylko dorosłem trochę po prostu? xD
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

20
godai pisze:A ja bym przytulił legitymację.
;)
tylko wiesz - status twórcy oznacza konieczność opłacania składki ZUS :roll:

[ Dodano: Wto 07 Paź, 2014 ]
Navajero pisze: A jakie skojarzenia możemy mieć bez znajomości literatury, podstaw kultury i sztuki, historii i wiedzy ogólnej na przyzwoitym poziomie? Flaszka, dupa, stóg siana? To trochę za mało...
flaszka )*( siano... Aaaaa... Wędrowycz ;)

*

A już poważniej - niestety bez przynajmniej ogólnej orientacji ani rusz.
Da się owszem coś napisać - ale inteligentny czytelnik lubi aluzje do rzeczy które są mu znane...

weźcie na przykład "Miasta pod Skałą" Marka S. Huberatha - tropy, aluzje, informacje, sugestie - wiele do uchwycenia dla historyków sztuki, dla ludzi interesujących się historią nauki. Niebywale bogata erudycyjna proza...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”