...tak o to zapytałam, bo sądzę, że od tej przyczyny Apokalipsy dużo zależy, tzn. czy czytelnik "kupi" te słowiańskie stwory. Gdyby katastrofa wystąpiła na skutek... ja wiem? Tego że nagle podniesie głowę jakaś pradawna, słowiańska magia i zniszczy wszystko na swojej drodze, występowanie stworów byłoby logiczne. Ale skoro idziesz w wojnę i kryzys ekonomiczny... to nie chcę krakać, ale czeka Cię chyba dużo siedzenia nad książkami ekonomicznymi, żeby palnąć bzdury
Jarppy pisze:wojna(...) trwała przez wiele lat, doprowadziła do załamania gospodarki rynkowej i denominacji. Powstała jedna waluta, uniwersalna dla całego świata.
Strefy bardzo zniszczone wojną mają tendencję do przechodzenia na handel wymienny, w którym cenną "walutą" są rzeczy niezbędne do życia np. żarcie, porządne buty, ciepłe ciuchy, ale też papierosy i alkohol. Jeżeli cały świat ma być zniszczony wojną, może walutą będzie właśnie jakiś tego typu produkt?
Jarppy pisze:kowale wytwarzają sprzęty do uprawiania pól, pancerze na samochody
Czy te sprzęty do uprawiania pól wyobrażasz sobie w ten sposób?
...jeśli nie, to ok
...jeśli tak, to dlaczego w Twoim świecie występują samochody, ale już nie traktory?