Melduje się!

1
Kim jestem? Jestem zwykłą gówniarą ślepo wierzącą w swoje marzenia. W zasadzie niewiele mnie odróżnia od robotów nazywających siebie pracownikami, małżonkami czy najogólniej mówiąc ludźmi. Mam namyśli istoty, które na dźwięk budzika rozpoczynają swoje codzienne rytuały, dokładnie w dzień w dzień robią to samo a jedyną różnicą pozwalającą im odróżnić dziś od wczoraj jest kolor skarpetek, które mają na stopach. Owszem, tak jak oni potrzebuję do życia snu, pożywienia, ale nie tłumię w sobie potrzeby pasji, kreatywności, tworzenia. Ba, pielęgnuje ją. Co nas odróżnia od wszystkich innych gatunków stworzeń na Ziemi? Sztuka! :cool:
Piszę ten tekst pełna nadziei, że dzięki niemu otworzą się przede mną wrota do miejsca, które pomoże mi nauczyć się jak jeszcze lepiej, dobitniej mogę wyrażać siebie.

Pytanie? Wal śmiało. :)

2
Cześć.
Pytanie? Wal śmiało.
Serio z Reykjaviku?

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

3
Od pół roku. :mrgreen:
Jeżeli nie możesz latać to biegnij.
Jeżeli nie możesz biec to idź.
Jeżeli nie możesz iść to czołgaj się,
ale bez względu na wszystko nie przestawaj posuwać się na przód.

4
Dziewoja pisze:Od pół roku.
Szczerze zazdroszczę.

Pozdrowienia,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

5
Czy ja wiem czego zazdrościć. :oops:
Owszem, kraj piękny, ale ciągnie mnie z powrotem.
Prawdopodobnie za dwa lata wrócę do ojczyzny. :)

6
Dziewoja pisze:Od pół roku. :mrgreen:
Wooow... Islandia jest fantastyczna... Też zazdroszczę.:)

I witam serdecznie.
Never fear shadows, for shadows only mean there is a light shining somewhere near by.

8
Się masz! Piłaś już legendarną wódkę Reyka, o której krążą legendy, że nie ma po niej kaca? Widziałaś maskonury? I przede wszystkim, czy jadałaś eksportowe Prince Polo?? :D

9
Nie piłam wódki Reyka, ale niestety z brakiem kaca to tylko legenda. :(
Przynajmniej nie sprawdza się u mojego wujka. xd
Maskonury widziałam kilka razy, ale to podczas wcześniejszych wizyt na Islandii.
A z Prince Polo to oni naprawdę mają na jego widok hopla. Raz jak się spytałam kumpla czy Prince Polo jest z Polski to chciał mnie wysadzić z jadącego samochodu. :/

10
Cierpisław pisze:Się masz! Piłaś już legendarną wódkę Reyka (...)
Czy to pytanie nie podpada pod paragraf, zważywszy na wiek zapytanej? :wink:
"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis

11
Spokojnie, nie mam w zwyczaju strzelać sobie w stopę. :)

12
Siema.
W zasadzie niewiele mnie odróżnia od robotów nazywających siebie pracownikami, małżonkami czy najogólniej mówiąc ludźmi.
Kiedyś też myślałem podobnie, ale z wiekiem się to zmieniło.

Choć nie jestem szczególnym patriotą, podczas krótkiego pobytu za granicą tęskniłem do Polszy, więc podziwiam, że w tym wieku się dostosowałaś do takiej zmiany i jesteś gotowa jeszcze 2 lata tam siedzieć.
"Laugh and the world laughs with you, weep and you weep alone." Ella Wheeler Wilcox

13
Niestety o przeprowadzce dowiedziałam się tydzień przed, gdy już wszystko było pozałatwiane. Miałam do wyboru albo zacisnąć zęby i lecieć albo narobić wszystkim dookoła problemów. Musiałam się w pewnym stopniu dostosować.
Teraz tylko muszę poczekać na pełnoletność. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”