Witam

1
Forum podczytuję od dobrych kilku lat, ale dopiero teraz zdecydowałam się zarejestrować :).
W sieci pojawiam się jako Melfka, a na polu pisarskim - jak się zdarzy - jako Joanna Maciejewska.
Fantastykę piszę zarówno po polsku, jak i po angielsku, a w ramach pracy zawodowej tłumaczę gry komputerowe.

2
Hej hej!
W fajnym miejscu mieszkasz ;)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

3
ithilhin pisze:Hej hej!
W fajnym miejscu mieszkasz ;)
Po siedmiu latach dostrzega się minusy, ale ogólnie - nie narzekam ;).

4
Witaj!
Tłumaczenie gier komputerowych? Ja siedzę po drugiej stronie i dostarczam owych tekstów do tłumaczenia. Ale nie blokuj mnie od razu :wink:
"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis

5
Immo pisze:Tłumaczenie gier komputerowych? Ja siedzę po drugiej stronie i dostarczam owych tekstów do tłumaczenia. Ale nie blokuj mnie od razu :wink:
Nie martw się. Twoje teksty nie mogą być gorsze niż tłumaczenia z chińskiego czy koreańskiego, które dostajemy jako "źródło". ;)
A swoją drogą widzę, że jesteś w Poznania - mieszkałam tam przez ponad 20 lat :).
O pisaniu i innych nałogach

10
Witaj :) Najwyraźniej wszystkie drogi prowadza do Wery ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

11
Romek Pawlak pisze:mam czasem wrażenie, że to tylko jedna, bardzo długa ulica i wszyscy na niej mieszkamy :)
Coś w tym jest :).

Cześć, B.A.
Navajero pisze:Najwyraźniej wszystkie drogi prowadza do Wery ;)
.
Nie darmo nazywają to "siecią"... :P
O pisaniu i innych nałogach

12
zdarzyło się razu pewnego
że ona jako joanna
nad shannon sobie siedząc
na pomysł taki wpadła

zawitam na wery zobaczę
a niech mnie przecież
nie stracę

chińskich krzaków mam dość
i bokiem koreańskich
do ładu przy tym dojdź
już wole te słowiańskie

14
pan_ruina, niestety nie odpowiem wierszem, bo rymy nie są moją mocną stroną ;).
Ostatnio się zastanawiałem, czy dalej piszesz opowiadania.
Piszę, choć powoli :). Niedawno jeden z moich tekstów ukazał się w antologii "Do diabła z bogiem", o której wspominano tu na forum, a tłumaczenie starszego z opowiadań - w antologii anglojęzycznej.
Jason pisze:Miło, że się zarejestrowałaś.
Dziękuję. Pomyślałam, że po kilku latach regularnego podczytywania forum to już naprawdę wypada ;).

15
I ja się przywitam, bo kojarzę Cię z jednego fajnego opowiadania o "motylku" i "Rozbitków" z Szortalu. Pozdrawiam gdzieś z szarego końca tej "ulicy", o której wspominał Romek. ;)
Pomyślałam, że po kilku latach regularnego podczytywania forum to już naprawdę wypada ;) .
Widzę, że nie tylko ja tak mam. Pamiętam, że odwiedzałam to forum jeszcze kiedy nazywało się jakoś inaczej, a zarejestrowałam się o wieeeele później. ;)
Strono-Blog
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”