Rafał z Krakowa

1
Hej cześć :)

Stukam z Krakowa. Rocznik 1985. Obecnie student III roku Socjologii. W pisanie fantastyki bawię się od paru lat, nawet raz mnie opublikowano na Fahrenheicie, ale nie ma się czym chwalić. Jestem wielkim fanem Dukaja (studiował Filozofię w krk, to drzwi w drzwi ze mną :) ), kiedyś bardzo lubiłem też Scotta Carda. Cenię sf bardziej niż fantasy... choć najbardziej właśnie fantastykę "progresywną", że tak powiem...

mam nadzieję, że uzyskam nieco wskazówek pisarskich na tym forum.
Wszędzie dobrze, ale gdzie dwóch się bije, tam raki zimują.

2
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
Witam.

Za Dukajem nie przepadam. Tyle.

Pozdro.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

5
Mamy specjalistów, a jak.

Dziś takoż myślałam, czy by sobie nie wziąć Carda. Esz, sięgnęłam po Panią Christie.

Ok. Umówmy się - Gaiman, Card i porozmawiamy^^

Pozdrawiam.
"Tymczasem zaś trzymajcie się ciepło i bądźcie dla siebie dobrzy".

Przedmowa - list do Czytelnika z "Zielonej mili" Stephena Kinga.

"Zawsze wiedziałem, że jestem cholernie wyjątkowy".

Damon Albarn

9
Phi. Najwybitniejsza autorka kryminałów, przez jakieś pół roku moja mistrzyni powieści z kategorii "Czysta rozrywka, która nawet nie usiłuje aspirować do bycia czymkolwiek więcej".

Christie ma genialny, lekko gawędziarski styl. A że jej powieści, po przeczytaniu jakichś pięćdziesięciu, są przewidywalne? Trudno.

Ok, Nine. Skończę tego nieszczęśnika, Horovitza, i sięgnę po Carda. Może się wyrobię do świąt. ;)
"Tymczasem zaś trzymajcie się ciepło i bądźcie dla siebie dobrzy".

Przedmowa - list do Czytelnika z "Zielonej mili" Stephena Kinga.

"Zawsze wiedziałem, że jestem cholernie wyjątkowy".

Damon Albarn

10
no to pozdrawiam wszystkich fanów Dukaja i Carda :) "Lód" będę miał dopiero pod choinką... ale oczywiście doczekać się nie mogę.

Ktoś wspomniał Gaimana - też lubię, ale nie chciałbym pisać, tak jak on. Nie aspiruję nawet do takiej wiedzy (inne mam inspiracje), ani nawet tego tonu. Natomiast mam od rzeczonego pisarza autograf z dedykacją: "to fellow writer - WRITE!!! FINISH THINGS!!!" :)

jak to jest z rzucaniem tu tekstów na forum... wolna amerykanka? puszczam => leży => ktoś czyta? Liczone jako publikacja czy nie - czy można potem słać to gdzieś jeszcze, czy tylko jako trening pisarski traktować?
Wszędzie dobrze, ale gdzie dwóch się bije, tam raki zimują.

11
Socjologia... skąd to znam :wink: Witam!

Agatha Christie... <rozmarza się> Jedna z moich ulubionych pisarek. Bardzo sympatyczne i świetnie poprawiające humor książki :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”