Dziennik Pawła W.

1
Cześć,
Moja pierwsza autorska książka ma już 40k znaków, więc trochę oszukuję w maratonie...

Plan wygląda tak:
1. 400k znaków w 10 rozdziałach
2. Planowany czas ukończenia - przy dobrych wiatrach kwiecień/maj 2015

Tytuł roboczy: "Promienie Wilka".
"PW" to powieść postapo dziejąca się na naszym terenie w niedalekiej przyszłości, ale i pokazująca kilka ważnych z perspektywy bohaterów faktów z roku 2014. Kilku niezwiązanych ze sobą bohaterów, którzy w pewnym momencie znajdą się w tym samym miejscu. Bohaterami są ludzie z różnych grup społecznych - od niedoświadczonych przez życie nastolatków po starszych ludzi nie radzących sobie w nowej rzeczywistości.

Życzcie mi powodzenia ;)

2
Powodzenia!

Nie byłabym sobą - tytuł ...tak sobie :)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

4
Paweł W. pisze:Dlatego roboczy :) Może w trakcie wpadnie mi coś lepszego do głowy.
tym bardziej - niech Ci się pisze!
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

5
Powodzenia! :)

Jak wygląda apokalipsa u Ciebie?
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

6
Ujmę to tak: fabuły wolę nie zdradzać. Powiem tylko, że w powieści dominuje wszechobecna susza.

Dziś 3 tys. znaków do przodu, ale wieczór jeszcze długi. ;)

8
Sepryot pisze:Promienie wilka. Wejście smoka. Wieża jaskółki. Oblężenie Salamanki. Poświęcenie wychuchola. 8)
OK, tylko tego "wilka" wielką literą ;)

9
Ale dalej epitet dopełniaczowy ;)

promienie i wilk to jednak bardzo ograne w kulturze motywy

13
65 tys. i zamknięty pierwszy rozdział. Plan zakłada, że drugi rozdział będzie miał 60-65 tys. znaków, i że zamknę go w przyszłym tygodniu. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Maraton pisarski”