Powergraph

1
Nie znalazłam tutaj takiego tematu, a myślę, że warto przyjrzeć się nowym ruchom w tym wydawnictwie. Otóż debiuty - tak, ale wyłącznie w formie e-booków. Pierwszy będzie niejaki Emil Strzeszewski z książką "Ektenia". Tu więcej informacji od głównego zainteresowanego:

http://rheged.wordpress.com/2013/05/21/gliniana-powiesc-w-powergraphie/

Potwierdziło się to, co podejrzewałam od dawna - Powergraph sam wybiera swoich autorów...
Sam pomysł uważam za dobry, bo zyskuje na nim każdy. Debiutant pokazuje się w znanym wydawnictwie, co zapewnia mu reklamę i duży rozgłos. Wydawca nie ryzykuje, że setki twardych opraw będą mu zalegać na magazynie. Książkę w papierze zawsze zresztą można wydać, gdyby e-book okazał się bestsellerem. Czysty zysk.
http://lubimyczytac.pl/autor/141613/nat ... czepkowska

3
Decyzja Autora, tylko i wyłącznie.
Jeśli wypali, będzie uznany za odważnego człowieka z doskonałym przeczuciem, jeśli nie, za naiwniaka z wygórowanymi ambicjami.
Jak widać, Autor tę przyszłość akceptuje, jaka by ona nie była.
I za to należy mu się szacunek.

G.

P.S.

Sporo kwiatu forum się w wypowiedzi wymienia :)
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Re: Powergraph

4
Natalia Szczepkowska pisze:Potwierdziło się to, co podejrzewałam od dawna - Powergraph sam wybiera swoich autorów...
Jak każde inne wydawnictwo ;) Autor puka, ale komu otworzyć, decyduje firma.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

8
Czasami rzeczywiście ktoś z wydawnictwa sam dzwoni, ale raczej na to nie licz :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

9
Natalia Szczepkowska pisze: Pierwszy będzie niejaki Emil Strzeszewski z książką "Ektenia".
uuuu... zatem przestaję rozpoznawać R.Kosika na konwentach.

[ Dodano: Pon 15 Lip, 2013 ]
Romek Pawlak pisze:To nie tak. O ile wiem, autor zaproponował wydawcy
i nie nazywajcie go proszę autorem - bo ktoś mógłby pomyśleć że wykonuje ten sam zawód co ja

10
Andrzej Pilipiuk pisze:uuuu... zatem przestaję rozpoznawać R.Kosika na konwentach.

i nie nazywajcie go proszę autorem - bo ktoś mógłby pomyśleć że wykonuje ten sam zawód co ja
Aż tak? Zarzuty czysto warsztatowe czy również osobiste? Nie wnikam w szczegóły, ciekawi mnie po prostu natura tej awersji. A pytam, bo jak warsztatowe to zastanowię się dwa razy, zanim sięgnę.
http://lubimyczytac.pl/autor/141613/nat ... czepkowska

11
Sięgnij i zweryfikuj :)
dr Samuel Johnson

12
Cytat z artykułu "samochwalnego":

"Jestem więc jednym z pierwszych autorów młodej generacji pisarzy fantastyki, który zadebiutuje w długiej formie jedynie cyfrowo."

No, bez przesady... Znam wydawnictwo, które takich "pierwszych" autorów wydaje od półtora roku... Debiutanckich "długich form" będzie tam z kilkanaście pewnie... ;-)
Pozdrawiam
Maciej Ślużyński
Wydawnictwo Sumptibus
Oficyna wydawnicza RW2010
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”