17
Ciekawe, czy wygra coś innego niż "Przygody Biedronki"?

Natalio, zawsze możesz pomóc coś sklecić członkowi rodziny bez debiutu :wink:

Swoją drogą, ciekawe dlaczego to ma być debiutant totalny.
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

18
W sumie uroczy ten konkurs, ale jadę sobie busem, podskakuję w rytm wybojów, zapalam się do takiego pomysłu, a potem "Łeeee" - faktycznie obostrzenie z ISBN wyklucza spore grono zainteresowanych.
Szkoda, bo tematyka dość wdzięczna, mimo że mi daleka.

19
Ja się tam cieszę z wykluczenia konkurencji. Byle tylko nie zdążyć się wydrukować przed czerwcem. ;)
Właśnie: ciekawe czy brak publikacji ma być na chwilę zgłoszenia czy na dzień wyników?
And the world began when I was born
And the world is mine to win.

20
Natalia Szczepkowska pisze:Właśnie się okazało, że "Na wynos" Szortalu ma swój ISSN. Wracam do szarpaniny i małych kroczków...
Ja też, bo WeryFormat też ma ISSN, ale co mi tam 100 tysiaków, pragnę WIĘCEJ :P
Everything happens for a reason

21
imadoki pisze:Ja też, bo WeryFormat też ma ISSN, ale co mi tam 100 tysiaków, pragnę WIĘCEJ
Moja mama spytała w punkcie lotto, czy jest kumulacja. A kobieta z okienka z oburzeniem:
- A co?! Milion to za mało?!
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

23
Kamiko pisze:
imadoki pisze:Ja też, bo WeryFormat też ma ISSN, ale co mi tam 100 tysiaków, pragnę WIĘCEJ
Moja mama spytała w punkcie lotto, czy jest kumulacja. A kobieta z okienka z oburzeniem:
- A co?! Milion to za mało?!
oj tam oj tam :-p
Everything happens for a reason

24
Fiu fiu, wysokość nagrody robi wrażenie. Bardzo dobry pomysł, z marketingowego punktu widzenia, przy całym (i słusznym) lamencie o kondycji rynku książki i kryzysie czytelnictwa.

Wszystkim czystym jak łza debiutantom, którzy zdecydują się wziąć udział w konkursie życzę powodzenia.

Przejrzałem umowę i jeden jej punkt mnie jednak zaniepokoił:

3. Autor zobowiązuje się że nie będzie wykonywał w stosunku do JMP (Jeronimo Martins Polska S.A. - organizator konkursu) swych
autorskich praw osobistych w zakresie:
a) decydowania o nienaruszalności treści i formy,
b) decydowania o pierwszym udostępnieniu publiczności,
c) decydowania o nadzorze nad sposobem korzystania.

eeeerrrr... czy taki zapis nie łamie ustawy o prawie autorskim?

Chcą sobie zarezerwować prawo do zrobienia z tekstem wszystkiego co im się spodoba?

26
Lepiej się przyznajcie kto bierze udział. 100 kawałków piechotą nie chodzi. Ja już mam prawie 9000 znaków. To będzie mój debiut! :mrgreen:

28
I ja próbuję, ale nie wiem, czy wyślę, zależy, co powiedzą betaczytacze.

30
Hmm, ktoś tu chyba nie doczytał regulaminu, albo znalazł uczciwego figuranta. :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”